Zatímco potomci obětí fašismu chtějí Babišovu hlavu, ANO vypustilo hrozivé VIDEO

12.08.2022 9:31 | Ze sítí

Neuplyne den, kdy by se v rámci české mediální scény neprobíraly, nerozebíraly, či nezkoumaly mítinky Andreje Babiše, které jsou součástí jeho výjezdů za voliči. Absolvoval jich už více než 160 a přes všechny překážky, protesty a nepokoje to vypadá, že plán těchto výjezdů dodrží. Teď má ale Babiš problém, za který si může svým jedním kontroverzním prohlášením sám.

Zatímco potomci obětí fašismu chtějí Babišovu hlavu, ANO vypustilo hrozivé VIDEO
Foto: hns
Popisek: Režisér Břetislav Rychlík

 

 

 

Potomci antifašistů se totiž zorganizovali a vytvořili okolo aktivisty a divadelníka Břetisla Rychlíka skupinu, která  vyzvala Andrej Babiše k odchodu z veřejného života. Vadí jim, že bývalý premiér na jednom ze svých veřejných mítinků hovořil o svých oponentech jako o fašistech a nacistech. Informovala o tom ČTK.

"Jsme potomci a příbuzní těch, kteří byli během druhé světové války, v jednom z nejtragičtějších období naší země, zavražděni, mučeni, prošli peklem koncentračních táborů, bojovali, krváceli a nasazovali životy proti německému nacismu na východní i západní frontě, v domácím i zahraničním odboji. Vaše srovnání se nás hrubě dotýká a uráží naše rodiny," píše se v prohlášení.

Babiš pro ČTK zopakoval, že když vystoupil do "velice nepřátelského prostředí mezi vulgární a agresivní odpůrce", mluvil v emocích a zkratkovitě zmínil komentář Práva. "Nebylo to vhodné, je mi to líto," poznamenal. Jeho odpůrci ale podle něj na některých zastávkách v Jihočeském kraji porušovali jeho právo na svobodu projevu a podporovatelé ANO se kvůli slovním útokům často necítili na mítincích bezpečně.

Atmosféru, která panuje na shromážděních, kde Babiš vystupuje, hnutí ANO demonstrovalo videem, které umístilo na svůj facebookový profil.

Sám Babiš na svém facebookovém profilu okomentoval dění na mítincích takto.

A ty skupinky hejtrů? Ta zlost, agrese jsou někdy totálně za hranou. Mrzí mě to, jak si někdo vykládá demokracii. Ale je to bohužel realita, tím víc si vážím statečnosti našich fanoušků, kteří se jich nebojí.  

Dodejme, že k výzvě Břetislava Rychlíka se připojili Jiří Pavel Kafka, bývalý letec RAF, herec Petr Forman, jehož prarodiče zemřeli v koncentračním táboře, nebo dramatik a signatář Charty 77 Milan Uhde. Výzvu prý podporuje i Zdena Mašínová, dcera protinacistického odbojáře, jejíž bratři se zbraní v ruce utekli z komunistického Československa a zanechali za sebou podle mnohých i nevinné oběti z řad obyvatelstva.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: MaA

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…