Zaznělo od vlivného politika v USA: Orbán jako novodobý Churchill. Pokud tedy Západ přežije svou kulturní sebevraždu

25.07.2017 18:01

Maďarský premiér Viktor Orbán je bruselskými elitami nazýván všemožnými pejorativními označeními. Naopak od republikánského kongresmana Kinga se mu dostalo nevídané poklony. Americký magazín Newsweek naopak na Orbánovi nenechává jednu nit suchou.

Zaznělo od vlivného politika v USA: Orbán jako novodobý Churchill. Pokud tedy Západ přežije svou kulturní sebevraždu
Foto: Presalocala.com
Popisek: Maďarský premiér Viktor Orbán

Svými odpůrci z řad domácí levicové opozice a Bruselu je Orbán přinejmenším nazýván „diktátorem“. Na jméno mu pak nemohou přijít také mainstreamová média. Jak připomíná americký magazín Newsweek, britský levicový tisk jej před dvěma lety dokonce nazval po vzoru ruského cara „Orbánem Hrozným“. Naopak republikánský kongresman z Iowy Steve King na adresu maďarského premiéra nešetří superlativy.

King považuje Orbána za hlavního ochránce západní civilizace a přirovnává jej k někdejšímu britskému ministerskému předsedovi Winstonu Churchillovi. „Historie si bude pamatovat maďarského premiéra Viktora Orbána jako novodobého Winstona Churchilla. Pokud tedy Západ přežiji svoji kulturní sebevraždu, kterou momentálně páchá,“ vyjádřil se americký kongresman v obdivu k Orbánovi.

Politicky korektní americký magazín se takovému přirovnání podivuje a uvažuje, proč vlastně King Orbána tolik obdivuje. Nakonec na to bystrý autor článku přichází. Hlavním spojovacím článkem obou mužů bude kritický pohled na migraci. Není to však poprvé, kdy člen Tea party King veřejně podpořil maďarského premiéra. „V dubnu letošního roku na svém twitteru souhlasil s úmyslem Orbána uzavřít Středoevropskou univerzitu George Sorose.“

Investigativci z Newsweeku navíc upozorňují na kontakty Kinga s dalšími „zlými krajně pravicovými“ politiky v Evropě. „Mezi jeho přátele patří šéfka Národní fronty Marine Le Peonová i vůdce rakouských Svobodných Strache. Stejně tak King udržuje čilé styky s Geertem Wildersem a předsedkyní německé AfD Frauke Petry,“ žaluje snaživě americký magazín, který samozřejmě v této souvislosti zmiňuje i svého „oblíbence“ Donalda Trumpa.

Chapadla „Orbána Hrozného“ dle Newsweeku sahají právě až do samotného Bílého domu. „Orbán byl jistě potěšen, když Trump jmenoval jeho bývalého poradce Sebastiana Gorku svým bezpečnostním poradcem,“ píše Newsweek a zmiňuje dále „nepravděpodobné“ přátelství mezi Orbánem a izraelským premiérem Benjaminem Netanjahuem. „Oba mají na hranicích svých zemí ploty a podporují v této věci i Trumpa,“ žaluje Newsweek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Josef Provazník

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pracoval pro CIA. Teď vyzval OSN: Zjistěte, kdo odpálil Nord Stream. A ukázal na USA

6:45 Pracoval pro CIA. Teď vyzval OSN: Zjistěte, kdo odpálil Nord Stream. A ukázal na USA

Nebude trvat dlouho a budou to dva roky, co došlo k sabotáži plynovodu Nord Stream, který zásoboval …