Zázračná investice Hany Marvanové. Svůj vklad prý dokázala zhodnotit stokrát

11.09.2018 16:23

Server PrvníZprávy.cz se věnuje podle jeho slov zázračné investici advokátky JUDr. Hany Marvanové. Ta, jak uvádí server, dokázala zhodnotit svoji investici stokrát.

Zázračná investice Hany Marvanové. Svůj vklad  prý dokázala zhodnotit stokrát
Foto: Hans Štembera
Popisek: Hana Marvanová

Jak server uvádí, šlo o patnáctiprocentní podíl ve firmě AK Veverka & Marvanová, kdy jej v období od února do listopadu 2018 zhodnotila z částky 30 tisíc korun na 3,25 milionu korun.

„Partner, se kterým společnost založila (Jan Veverka), zpronevěřil peníze klientů advokátní kanceláře a byl za to později odsouzen. Další své podíly (celkem 25 %) paní Marvanová prodala jiným společníkům za nominální hodnotu, tj. 50 tisíc korun,“ poukazuje pak na určité nesrovnalosti server.

Původní text ZDE.

„Proč pozdější defraudant koupil pro sebe od paní Marvanové podíl za stonásobně vyšší cenu než ostatní kupující? Nebyla stonásobně vyšší platba jenom kamufláž za jiné služby? Kdyby firma zveřejňovala účetní závěrky (ze kterých by byla patrná skutečná hodnota podílu), bylo by možné podezření rychle vyvrátit. Takhle můžeme jenom spekulovat...,“ zeptal se také server. Poukazuje i na to, jak se firma dostala do konkurzu a pozdější správce konkurzní podstaty podal na Marvanovou žalobu a chtěl ty peníze vrátit. 

Je dobře, že paní Marvanová chce řídit Prahu zodpovědně a odstranit klientelismus. Pražané by si však měli dávat pozor, aby nedopadli jako klienti její dřívější advokátní kanceláře, kteří přišli o své peníze. Mimochodem, krach advokátní kanceláře je i v českých podmínkách mimořádně výjimečný,“ sděluje dále server. 

„Kdo v rozporu se zákonem obohacuje sebe anebo ochuzuje jiné (a kdyby to tak nebylo, soud by o neúčinnosti jeho právních úkonů nemohl vůbec rozhodnout), zřejmě není tím pravým světlonošem, který má právo všem ostatním vysvětlovat, co je a co není správné a jak si mají počínat, aby si počínali správně,“ uzavírá server s tím, že zázračné zbohatnutí Marvanové je hodně zvláštní a není v souladu s dobrými mravy.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…