Zbavte se harampádí, ale ne výbušnin, vyzývá občany Hradec Králové

14.03.2012 12:40

S příchodem jara budou mít obyvatelé Hradce Králové možnost zbavit se zdarma starých skříní, zbytků ze zeleně, pneumatik, barev, ředidel, léků, zářivek, autobaterií a dalšího odpadu, aniž by museli vážit cestu do některého ze sběrných dvorů. Hradecké služby přijedou s velkokapacitními auty přímo k nim při mobilním svozu, který začne už zhruba za týden.

Zbavte se harampádí, ale ne výbušnin, vyzývá občany Hradec Králové
Foto: tan
Popisek: Elektroodpad na skládce

 Kolony sběrných vozů s obsluhou začnou město objíždět 24. března a dále téměř každou sobotu a neděli až do 21. dubna. Postupně se objeví na jedenadevadesáti stanovištích po celém městě, odkud odvezou k dotřídění a ekologické likvidaci.

Lidé mohou na stanoviště v určeném čase nosit odpady z domácnosti i zahrad s výjimkou stavebních. Zbytky stavebních materiálů a další stavební odpad je totiž nutné vozit přímo do sběrných dvorů. Zakázáno je rovněž přinášet výbušniny, ale i to se při jednom svozu už stalo. Kdosi přinesl funkční velké signální rakety. Při manipulaci s vojenskou pyrotechnikou musela asistovat policie a hasiči.

Kyseliny, žíraviny...

"Odpady předávejte výhradně osobně přímo obsluze svozové techniky! V žádném případě je neodkládejte na stanoviště před jejím příjezdem. Umístění odpadů na veřejné prostranství může být klasifikováno jako přestupek, v případě vážného ohrožení zdraví a života obyvatel i jako trestný čin,“ řekl ředitel Hradeckých služeb Radek Sokol.

"Když lidé našim pracovníkům předají tekutinu a řeknou, že se jedná o kyselinu, tak se s ní podle toho zachází, Když však někdo nechá odpad na chodníku, tak je problém. Obvykle nebývá v původních obalech a naši pracovníci tudíž nevědí, o jaký odpad jde a jak s ním zacházet,“ doplnil Sokol.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: tan

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tomu věří neúspěšní. Plukovník rozebral dezinfo. A na koho cílí

21:50 Tomu věří neúspěšní. Plukovník rozebral dezinfo. A na koho cílí

Plukovník Ivo Zelinka byl hostem podcastu Čestmíra Strakatého. A řeč byla o ruské válečné propagandě…