Zdejší sebranku reprezentuje osa Zeman - Klaus, rozčiluje se básník

03.11.2013 7:52

Básník a čerstvý nositel státní ceny za literaturu Petr Hruška si ve vyjádření pro server Týden.cz nebere servítku. Politickou reprezentaci nazývá sebrankou, která si již dvacet let krade. Klasickými reprezentanty této skupiny jsou podle jeho názoru exprezident Václav Klaus a prezident Miloš Zeman.

Zdejší sebranku reprezentuje osa Zeman - Klaus, rozčiluje se básník
Foto: hns
Popisek: Miloš Zeman s Václavem Klausem

„Rozhodující moc je už delší dobu v rukou neuvěřitelné sebranky a osa Klaus - Zeman ji smutně charakterizuje. Za posledních dvacet let se mocným podařilo vytvořit jakési uzavřené okruhy lidí, které si moc pouze předávají nebo kradou,“ tepe politiky Hruška.

Politici dnes mají zájem pouze na udržení moci. Jejich politické vize nepřesahují výše jejich plat. Jsou to podle básníka jen cyničtí pragmatici, jejich konání produkuje hrůzostrašné politické klima. Tyto úvahy dovedly oceněného muže až k tomu, že se musel přemlouvat, aby si došel státní cenu převzít. Přece jen ji předává ministr, který je členem vlády reprezentující stát. A jak vidno, Hruška se na politickou reprezentaci nedívá právě přívětivé. Nakonec si však řekl, že ministr kultury Jiří Balvín cenu jen předává, rozhoduje o ní odborná porota. Takže si pro ni přišel.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

860 tisíc Ukrajinců v EU. Někteří je chtějí vrátit

18:04 860 tisíc Ukrajinců v EU. Někteří je chtějí vrátit

Česko stojí před otázkou, zdali následovat některé evropské země a vyslyšet volání Kyjeva o pomoc s …