Zdravím, pane primátore. Babiš a Hřib se opět hádají na síti, tentokrát o to, kdo byl první

30.05.2020 16:36

V posledních týdnech se pozornost většiny Čechů, Moravanů a Slezanů upírala na koronavirovou pandemii a její možné šíření v Česku. Ale republika se postupně vrací k životu a na povrch tak vyplouvají staré spory. Jako by si předseda vlády Andrej Babiš (ANO) a Primátor Zdeněk Hřib (Piráti) vzpomněli na staré časy. A znovu se začali hádat...

Zdravím, pane primátore. Babiš a Hřib se opět hádají na síti, tentokrát o to, kdo byl první
Foto: Hans Štembera
Popisek: Primátor hl. m. Prahy Zdeněk Hřib

Než se koronavirus rozšířil z čínského Wu-chanu do celého světa, v Česku se děla řada věcí. Kupříkladu se spolu pravidelně hádali premiér Andrej Babiš (ANO) a pražský primátor Zdeněk Hřib (Piráti. Např. kvůli výstavbě nové vládní čtvrti a nové nemocnice v Letňanech.

Koronavirová epidemie ustupuje a jak se zdá, staré hádky se vracejí. Pánové se do sebe zhurta pustili na sociální síti Twitter. Kvůli Kasárnám Karlín u Florence.

Babiš napsal, že by se tam daly vybudovat nové vysokoškolské koleje. Když si to přečetl primátor Hřib, oheň byl na střeše. Primátor napsal, že je rád, že se Babiš inspiroval nápadem pražských radních. Proto nechápe, proč ho premiér odmítl, když za ním přišel s nápadem na využití kasáren.

„Pan premiér si dnes při procházce Karlínem všiml Kasáren Karlín. Super, že se inspiroval naší snahou je oživit. Vážíme si místních kulturních aktivit a řešili jsme využití Kasáren pro bydlení nebo ubytování studentů. Jenže pan premiér naši nabídku spolupráce nedávno odmítl,“ napsal v pátek Hřib.

Přidal pár slov i na téma nové úřednické čtvrti v Letňanech.

„Úřednické ghetto v Letňanech odmítla už předchozí primátorka Adriana Krnáčová z ANO. Je to proto, že ten nápad nedával smysl z odborného hlediska. Proto chceme, aby premiér vypnul ten PR ohňostroj a místo sebe poslal na jednání odborníky. U koronakrize to fungovalo,“ napsal Hřib.

Předseda vlády hned vyrazil do protiútoku.

Zdravím pane primátore, Kasárna jsem Vám nabízel už před rokem a půl, už mohly být dávno Vaše. Změníte tedy ten územní plán, podle kterého je to místo určené pro armádu, a ne pro bydlení? Dík,“ prohlásil premiér.

Zdeněk Hřib a Andrej Babiš se hádali

Zdeněk Hřib a Andrej Babiš se hádali

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…