Zdravotní krize, propad ekonomiky. To si žádá levici. Dolejš v debatě svolával voliče KSČM. A proti němu...

21.09.2021 18:30

V předvolební debatě na Radiožurnálu se sešli komunisté, Přísaha Roberta Šlachty a Aliance pro budoucnost Pavla Sehnala. Představili se také monarchisté z Koruny České a Aliance národních sil. Tématem byla zejména ekologie a rozpočet.

Zdravotní krize, propad ekonomiky. To si žádá levici. Dolejš v debatě svolával voliče KSČM. A proti němu...
Foto: Koruna Česká
Popisek: Koruna Česká

Hosty předvolební debaty na Radiožurnálu byli Jiří Dolejš za komunisty, Pavel Sehnal z Aliance pro budoucnost, Jaroslav Pelc z Přísahy Roberta Šlachty, Radim Špaček za Korunu Českou a Vladimíra Vítová z Aliance národních sil.

Anketa

Co chcete od příští vlády nejvíc?

hlasovalo: 27851 lidí
Na otázku, proč by měli lidé volit právě jeho stranu, odpověděl Jiří Dolejš následovně: „Současná situace je poznamenána zdravotní krizí a ekonomickým propadem, a jestli tyto věci nemají zaplatit obyčejní lidé, tak je v Parlamentu potřeba silné levicové zastoupení,“ prohlásil komunista s tím, že na chránění zájmů nízkopříjmových sociálních skupin, které jsou ohrožení chudobou, je levice nejlepší. „Bráníme sociální stát, bráníme lidskou důstojnost a dáváme perspektivu společnosti, která je dnes v zajetí spíše pravicových a populistických stran.

Stranu Pavla Sehnala by volič měl zvážit, protože je údajně zastáncem všech firem, podnikatelů, živnostníků, nepřeje si rozbujelý stát a administrativu. „Nechceme zvyšování daní a posilování vlivu státu. Není doba, aby si utahoval opasek občan, pojďme všichni společně utáhnout opasek státu,“ prohlásil Sehnal. Zdůraznil také, že jeho strana je pro ekonomickou spolupráci evropských zemí, členství v NATO, ale proti přijímání migrantů. Důležité je prý také ochrana práv zvířat a rozumné zelené projekty.

Zástupce hnutí Přísaha Jaroslav Pelc se zase domnívá, že šlachtovci jsou mladé, ale progresivní a dravé hnutí. Voliči by se pro ně měli rozhodnout údajně proto, že chtějí spravedlivé Česko. „Aby občané a podnikatelé měli nějakou jistotu. Aby neplatil dvojí metr. Chceme také slušnost v politice. Aby lidé viděli, že se dá o věcech diskutovat a že společnost není jen rozdělená,“ vystřelil možný budoucí poslanec Pelc.

Koruna Česká je zde zase pro občany, kteří si přejí skutečnou systémovou změnu. „Chceme vrátit na Hrad krále a do českých zemí monarchii a jsme si jistí, že to bude znamenat návrat slušnosti, důstojnosti a věcné politiky. Chceme zabránit tomu, aby stát zneužíval a porušoval ústavu a zákony, které si sám schválil, a pokud chcete, aby se do české přírody vrátila diverzita, pak volte Korunu Českou!“ uvedl Radim Špaček.

Vladimíra Vítová spolu s Aliancí národních sil za největší hrozbu pro Českou republiku považuje členství země v Evropské unii a NATO. Tématy debaty byl zejména již tolik probíraný evropský Green Deal a ekologická témata. Ani jeden ze zástupců stran ve studiu přímo nepodpořil Bruselem plánovaný zákaz prodeje a výroby vozidel s benzínovými a dieslovými motory.

Hnutí Přísaha, slovy Jaroslava Pelce, si uvědomuje potřebu chránit životní prostředí, ale je podle něj nutné brát ohled na ekonomiku České republiky. Řešením by prý měla být celospolečenská diskuse, na základě které bude jednat česká vláda v Bruselu.

Podle Koruny České by měla naše země za pomoci mimo jiné evropských peněz pomoci restrukturalizaci průmyslu a napravit vodní režim v krajině.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: AZy

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

11:11 „Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

Politolog Ivan Katchanovski z univerzity v kanadské Ottawě o válce na Ukrajině mluví jako o „zástupn…