Zdrcený Jaroslav Foldyna po volbách. Chystá zásadní prohlášení. Přijde dnes

07.10.2018 10:31

Místopředseda ČSSD Jaroslav Foldyna je připraven složit zbraně. V jeho domovském Děčíně dopadla strana naprosto katastrofálně, když v místním zastupitelstvu nedokázala získat ani 6 procent hlasů a dosáhla na jeden jediný mandát. Foldyna je z toho zdrcený.

Zdrcený Jaroslav Foldyna po volbách. Chystá zásadní prohlášení. Přijde dnes
Foto: Vít Hassan
Popisek: Jaroslav Foldyna

Poslanec a místopředseda ČSSD Jaroslav Foldyna musí spolknout hořkou pilulku. Zatímco v roce 2014 měla ČSSD v jeho domovském Děčíně 19 procent hlasů a byla druhou nejsilnější stranou v zastupitelstvu a v roce 2010 dokonce volby v Děčíně vyhrála se ziskem takřka 25 procent hlasů, tak v roce 2018 přichází absolutní propad. ČSSD v Děčíně nedostala ani 6 procent a obhájila v zastupitelstvu jeden jediný mandát.

Foldyna k tomu ve vyjádření pro Blesk.cz poznamenal, že ještě nikdy nic strašnějšího nezažil. „Nikdy jsem nic strašnějšího nezažil. A to jsem v ČSSD už od roku 1989,“ řekl. „Strana zažila Waterloo. Připravuji se na vše možné – zřejmě rezignuji i na post místopředsedy,“ pokračoval. Zdá se mu totiž, že nedokázal výrazněji ovlivnit směřování strany. „Zdržel jsem se při hlasování o panu Pochem, zda má být ministrem zahraničí. Nedokázal jsem stranické věci zásadně ovlivnit,“ prohlásil.

V nejbližších hodinách může přijít s prohlášením, ve kterém možná nastíní, jak vidí politickou budoucnost.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…