Zelení jásají. Jejich jediný senátor prý prosadil strategii k biodiverzitě. „Jen slova," reaguje zklamaně fanoušek

15.10.2020 13:38

„Další úspěch zeleného senátora Petra Orla v Senátu. Podařilo se mu prosadit evropskou strategii k biodiverzitě, které obsahuje mnoho cílů ochrany přírody," stojí na facebooku Strany Zelených. ParlamentníListy.cz se na téma podívaly podrobněji.

Zelení jásají. Jejich jediný senátor prý prosadil strategii k biodiverzitě. „Jen slova," reaguje zklamaně fanoušek
Foto: archiv kandidáta
Popisek: Petr Orel (SZ)

Anketa

Obáváte se dalšího vývoje situace kolem nemoci COVID-19? (Ptáme se od 15.10.2020)

74%
26%
hlasovalo: 21991 lidí
Horní komora Parlamentu skutečně schválila usnesení Výboru pro záležitosti EU na podporu strategie EU v oblasti biologické rozmanitosti do roku 2030. Jde prý o strategický dokument Evropské komise, který znamená reálné rozpracování Zelené dohody pro Evropu.

Doplňme, že prakticky jediné médium, které o tom informovalo, byly právě ParlamentníListy.cz. Jako jediní jsme rovněž uveřejnili projev senátora Orla, ve kterém mimo stojí: „Musím říct, že jsem trošku skeptický a jsem velmi zvědavý, jaká bude konečná podoba nastavení společné zemědělské politiky v České republice v návaznosti právě na ochranu biodiverzity. Pak už následují jenom formální body, takže to je za mě vše zatím."

Paradoxně se tento senátorův projev neobjevil ani na stránkách Zelených.

Co přesně tedy strategie obsahuje? Jedním z cílů je snížit celkové používání chemických pesticidů o polovinu, obnovit 25 tisíc kilometrů říčních toků nebo zvrátit úbytek opylovačů.

Na výše zmíněném FB Zelených je k tématu jediný příspěvek. „To je stále jen teorie. Pařížská klimatická dohoda byla taky teorie, ale praxe byla úplně jiná. Já bych chtěl vidět nepolitické činy. Teoriím už nikdo nevěří. Slova už nic neznamenají, jak můžeme vidět na poli politickém, mediálním a jiném," uvedl fanoušek SZ.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…