Zelenskyj: 218 důkazů, že s Ruskem nejde jednat. A oni ani nechtějí

31.10.2022 7:07 | Ze sítí

Chcete další důkaz, že Rusko ve skutečnosti nestojí o jednání? Tady je, pronesl ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj ve svém dalším projevu k Ukrajincům a ke světu. A předložil 218 důkazů, že s Ruskem nelze jednat.

Zelenskyj: 218 důkazů, že s Ruskem nejde jednat. A oni ani nechtějí
Foto: Screen FB Volodymyra Zelenského
Popisek: Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj oznámil, že uspořádal 27. zasedání štábu vrchního velitele od počátku války.

„Byly projednány klíčové otázky obrany: naše aktivní akce na frontě, další osvobozování území od okupace, zásobování municí a technikou, opravy techniky, další podpora obranných sil a také příprava na zimu. Samozřejmě byly zvažovány i plány ruské armády,“ pravil Zelenskyj.

Na každém jednání prý vrchní velení projednává, jaké části území osvobodit se dají a oslavují každý úspěch ukrajinských sil. Za každý úspěch podle Zelenského velení svým vojákům při jednání děkuje.

„Perfektně se předvedli bojovníci - pohraničníci oddílu Čop, kteří v současné době chrání náš stát v Doněcké oblasti v rámci Obranných sil Ukrajiny. Dnes zastavili brutální útok nepřítele - ruský útok byl odražen. Kromě toho se jim podařilo doplnit náš výměnný fond. Díky, kluci! Vzdušné síly mají také výsledek: dnes došlo k sestřelení ruského bitevního vrtulníku a sestřelení ruského letounu - Su-25,“ pravil Zelenskyj.

Prozradil, že obilím byla naložena další loď, velkoobjemová loď se 40 tisíci tunami pšenice. Loď je určena pro Etiopii.

„Pro zemi, která zažívá vážnou potravinovou situaci. Etiopie je na pokraji hladomoru. Nejde jen o problém rostoucích cen potravin, ale také o fyzický nedostatek potravin. Jsme připraveni tuto loď vypustit na moře, stejně jako všechny ostatní, které opustily přístavy Velké Oděsy během iniciativy vývozu obilí. Ale tento velkoobjemový kontejner s pšenicí pro potravinový program OSN a další plavidla se zemědělskými produkty jsou nuceny čekat, protože Rusko vydírá svět hladem,“ řekl Zelenskyj.

Odmítl tvrzení ruských orgánů, že od dohody o vývozu ukrajinské zemědělské produkce do světa bylo nutné ustoupit po dalším ukrajinském útoku na Krym.  

„Rusko je jediným viníkem toho, že potraviny budou nyní dražší pro lidi na obrovském území od západní Afriky až po východní Asii. Rusko je příčinou toho, že zejména lidé v Etiopii, Jemenu nebo Somálsku mají katastrofální nedostatek potravin. ... Partneři se samozřejmě snaží teroristický stát přesvědčit, aby s vydíráním trochu ubral. Je to však reálné? Fakta zatím naznačují, že ruské vedení má větší zájem na prohloubení potravinové krize než na realizaci podepsaných dokumentů. A to je mimochodem odpověď všem, kteří hovoří o jednání s Ruskem,“ upozornil Zelenskyj.

„Zcela konkrétním příkladem je obilný koridor. Nyní existuje 218 důkazů, že Rusko o žádné skutečné dohody nestojí. 218 plavidel, která čekají na možnost převážet potraviny v rámci vývozních smluv nebo vplouvat do ukrajinských přístavů. Rusko týden co týden zpomaluje obilný koridor navzdory vlastním slibům partnerům a nyní jej zcela zablokovalo,“ pokračoval ukrajinský prezident.

Zdůraznil, že Ukrajina bude ze všech sil pracovat na tom, aby se lodě s ukrajinským obilím dostaly tam, kam je třeba. A dopředu poděkoval všem, kteří v tom Ukrajině pomohou.

Nakonec přidal rozloučení v podobě zvolání „sláva Ukrajině“.

 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

válka na Ukrajině

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Stručné informace týkající se tohoto konfliktu aktualizované ČTK několikrát do hodiny naleznete na této stránce. Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: mp

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…