Zelenskyj: Miny v Chersonské oblasti. Objevujeme ruská zvěrstva

14.11.2022 7:45 | Ze sítí

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj popsal, jaká zvěrstva za sebou zanechali ruští vojáci ustupující z Chersonu. Ale nezůstal jen u toho. Popsal také situaci na frontě. A prozradil, že v úterý přijde se zásadním projevem.

Zelenskyj: Miny v Chersonské oblasti. Objevujeme ruská zvěrstva
Foto: Screen FB Volodymyra Zelenského
Popisek: Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj

Hned v úvodu svého nočního projevu proneseném z neděle na pondělí Zelenskyj zdůraznil, že obrana země si vyžaduje každodenní nasazení.

„Fronta nemá víkendy. Záchranáři a sapéři nemají víkendy. Lékaři pomáhající raněným nemají víkendy. Lékaři pomáhající našim dětem také nemají víkendy. Ukrajinští energetici bojující proti íránským dronům nemají žádný odpočinek,“ pravil Zelenskyj.

Každý takový den jsou podle něj Ukrajinci blíž vítězství.

„Diplomaté pracující téměř nepřetržitě již 263 dní... Pracovníci spojů, bezpečnostních složek, stovky a stovky dalších sfér, tisíce organizací a podniků, miliony lidí. Všichni již cítíme blížící se vítězství. Protože zachováváme svou jednotu a víme, že jsme právem na své půdě. A já děkuji našim velitelům, zpravodajcům a všem zúčastněným za vypracování našich dalších kroků. Kroky k osvobození,“ pokračoval ukrajinský prezident.

V okolí Chersonu bylo podle Zelenského osvobozeno několik vesnic, ve kterých žije na 100 tisíc obyvatel. Pro ty všechny ukrajinští energetici obnovují sítě, policisté se starají o zachování pořádku, lékaři poskytují lidem nutnou lékařskou péči a další lidé vozí humanitární pomoc. Další lidé obnovují poštovní služby, internetové služby a další služby.

„Ale nezapomínejte, prosím, že situace v Chersonské oblasti je stále velmi nebezpečná. Především jsou tam miny. Bohužel jeden z našich ženistů zahynul a čtyři další byli při odminování zraněni. Vyzývám všechny obyvatele Chersonu, aby byli velmi opatrní a okamžitě informovali záchranáře o všech nebezpečných objektech. Probíhá také zadržování ruských vojáků a žoldáků, kteří zůstali na tomto území, a neutralizace sabotérů. Vyšetřovatelé již zdokumentovali více než 400 ruských válečných zločinů, nacházejí se těla civilistů i vojáků. V Chersonské oblasti za sebou ruská armáda zanechala stejná zvěrstva jako v jiných oblastech naší země, kam se jí podařilo vstoupit. Každého vraha najdeme a postavíme před soud. Bezpochyby,“ zdůraznil Zelenskyj.

Pár slov věnoval také situaci na frontě. Konstatoval, že nejtvrdší boje stále probíhají v Doněcké oblasti, ale Zelenskyj přislíbil, že sebevětšímu tlaku Ukrajinci nepodlehnou a nedovolí, aby jejich obranná linie byla prolomena. Ukrajinci musí nejen v Doněcké oblasti, ale také v Charkovské oblasti a Sumské oblasti i v Záporožské a Luhanské oblasti čelit dělostřeleckým i raketovým útokům. Podle Zelenského na ně Ukrajinci odpovídají tím, že ničí sklady i zásobovací trasy nepřítele.

V diplomatické rovině se představitelé Ukrajiny chystají na summit G20 v Indonésii.

„Dáme odpovědi na mnoho otázek, které jsou nyní kladeny. Veřejné odpovědi. Tak, aby je slyšeli všichni naši lidé, všichni naši partneři, všichni, kdo nás podporují. Již v úterý proběhne můj projev,“ oznámil Zelenskyj.

Poté už se jen rozloučil.

„Jsem vděčný všem, kteří bojují a pracují za naši zemi a svobodu pro všechny naše lidi! Jsem vděčný všem, kteří pomáhají! Sláva Ukrajině!“

 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

válka na Ukrajině

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Stručné informace týkající se tohoto konfliktu aktualizované ČTK několikrát do hodiny naleznete na této stránce. Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…