Zelenskyj: Rusko mobilizací likviduje své původní národy

26.09.2022 7:11 | Ze sítí

Rusko se nezdráhá sáhnout k fyzické likvidaci lidí. A vedle toho destabilizuje celý svět! Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj opět udeřil. Rusům poslal vzkaz. Přímo v ruštině: Pokud přijdete připravit o život naše děti - řeknu vám to jako otec - nenecháme vás odejít živé.

Zelenskyj: Rusko mobilizací likviduje své původní národy
Foto: Volodymyr Zelenskyj FB
Popisek: Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj začal tentokrát netradičně. Ženě, která bránila Mariupol a teď se dostala ze spárů v zajetí ruských agresorů, poblahopřál k narození holčičky.

„Dnes máme skvělou zprávu. Maryana Mamonova, bojová zdravotnice, obránkyně Azovstalu, kterou jsme osvobodili z ruského zajetí, porodila dceru. Maryaně ze srdce upřímně blahopřeji a děvčátkům přeji jen to nejlepší - mír a vítězství. Je to další důkaz, že život vždy zvítězí nad jakýmkoli zlem. A zlo pod ruskou vlajkou není z tohoto pravidla výjimkou,“ pravil Zelenskyj. 

Při poslední výměně zajatců se na svobodu dostalo 215 Ukrajinců. Prezident oznámil, že jim bude poskytnuta veškerá pomoc, kterou budou potřebovat. Sociální, právní i lékařská. A to i v situaci, kdy se hrdinové z Azovstalu nalézají v Turecku. Zelenskyj k nim prý vyslal návštěvu, aby slyšel, jak se jim v zemi půlměsíce daří. A prý se jim daří dobře.

„Chtěl bych zdůraznit: na dalších výměnách se pracuje. Ať je to jakkoli obtížné, musíme osvobodit všechny naše lidi, všechny Ukrajince. Na nikoho nezapomínáme. Ale stále bychom měli mít na paměti: není to snadné, vyžaduje to úsilí mnoha lidí a přímo to souvisí se situací na frontě. K našim aktivním akcím patří zejména zvýšení počtu těch, které můžeme vyměnit. Čím více ruských vojáků bude zadrženo ukrajinskými silami, tím rychleji budeme moci osvobodit naše bojovníky, naše hrdiny z ruského zajetí,“ dal se slyšet ukrajinský prezident.

Zelenskyj zdůraznil, že boje pokračují na celé frontě a Ukrajinci postupují podle svých připravených plánů. Bez ohledu na ruskou mobilizaci. Součástí těchto plánů jsou prý i promluvy Volodymyra Zelenského k politikům z různých koutů světa.

„Budeme také klást zvláštní důraz. Důraz na to, že zločinná mobilizace je Ruskem využívána nejen k prodlužování utrpení lidí na Ukrajině a k další destabilizaci světa, ale také k fyzické likvidaci lidí - představitelů původních národů, kteří žijí na územích dosud dočasně kontrolovaných Ruskou federací,“ poznamenal ukrajinský prezident s tím, že především na Krymu je situace opravdu hrozná a Ruská federace žene do zbraně především zdejší původní obyvatele.

„Totéž se děje na území samotného Ruska. Jedná se o záměrnou imperiální politiku. Je to úder například národům Dagestánu a celého Kavkazu, původním obyvatelům Sibiře a dalších území,“ zdůraznil Zelenskyj.

Poté toto své prohlášení zopakoval ještě jednou v ruštině a zdůraznil, že kvůli agresi proti Ukrajině zhasly životy mnoha lidí z menších národů Ruské federace.

„Vidíme, že lidé zejména v Dagestánu začali bojovat o život. Vidíme, že začínají chápat, že jde o jejich životy. Proč by měli jejich manželé, bratři, synové umírat v této válce? Ve válce, kterou chce jeden člověk. Ve válce proti našim lidem, na naší půdě. Neposílá své děti do války. Bojujte za to, aby vaše děti nebyly posílány na smrt - všichni, které tato zločinná ruská mobilizace může vzít. Protože pokud přijdete připravit o život naše děti - řeknu vám to jako otec - nenecháme vás odejít živé,“ konstatoval ukrajinský prezident.

„Chci znovu zdůraznit: existuje cesta ven. Nepodléhejte kriminální mobilizaci. Utečte. Nebo se při první příležitosti vzdejte do ukrajinského zajetí. Vyzývám všechny naše přátele v informační oblasti, aby tuto výzvu šířili. Čím více občanů Ruské federace se alespoň pokusí chránit své vlastní životy, tím dříve tato zločinná válka Ruska proti obyvatelům Ukrajiny skončí,“ pokračoval.

Než se rozloučil tradičním zvoláním „sláva Ukrajině“, zdůraznil, že Ukrajinu čeká těžký týden.

„Čeká nás náročný týden. Těžká cesta. Těžké výzvy. Ale před námi je naše vítězství. A to je nevyhnutelné,“ pravil Zelenskyj.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

válka na Ukrajině

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Stručné informace týkající se tohoto konfliktu aktualizované ČTK několikrát do hodiny naleznete na této stránce. Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…