Zelenskyj: Rusové nesmí převzít iniciativu. Ukrajina na jaře musí směřovat k vítězství

16.02.2023 8:17 | Ze sítí

Volodymyr Zelenskyj, ukrajinský prezident, nastínil, jaké výzvy teď stojí před Ukrajinou. Výzvy, které se, pro někoho možná překvapivě, tykají i zemědělství. I při této práci totiž Ukrajincům hrozí smrt. Zelenskyj však zdůraznil, že Rusové nesmí dostat a také nedostanou šanci opět převzít iniciativu na frontě.

Zelenskyj: Rusové nesmí převzít iniciativu. Ukrajina na jaře musí směřovat k vítězství
Foto: Screen FB Volodymyra Zelenského
Popisek: Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj svým občanům sdělil, že společně nesmí dovolit, aby Rusko v agresi proti Ukrajině opět převzalo iniciativu.

Anketa

Chystáte se ke koupi elektromobilu?

1%
97%
hlasovalo: 20110 lidí

„Musíme zajistit, aby na jaře bylo skutečně cítit, že Ukrajina směřuje k vítězství. To se týká výcviku našich obranných sil, dodávek zbraní pro naši zemi a naší strategické iniciativy ve válce. Nepřítel již ztrácí tolik svých lidí, tolik svých sil, že brzy bude obtížné najít v celém Rusku např. nějaké ‚námořníky‘ sloužící Rusku,“ uvedl Zelenskyj s tím, že konečným cílem Ukrajiny je vytlačit ruské vojáky ze svého území.

S odborníky prý řešil i ekonomické otázky. Otázky, jak poskytnout firmám co nejvíce ekonomických příležitostí. Vláda už podle Zelenského pracuje na tom, aby odstranila co nejvíce byrokracie a aby podnikatelům maximálně pomohla. Vše se prý děje i v rámci přípravy vstupu Ukrajiny do EU. Ukrajinský prezident o tom prý debatoval i se švédským premiérem. Švédsko v tomto pololetí předsedá EU. Prý spolu řešili i další dodávky švédských zbraní na Ukrajinu.

Vedle toho řešil i otázku zásadní pro zemědělskou produkci Ukrajiny. Zelenskyj zdůraznil, že v prvé řadě bude třeba odminovat velké plochy a odstranit z nich i nevybuchlou munici a teprve potom na nich opět bude možné cokoli pěstovat.  

Než se rozloučil tradičním zvoláním „sláva Ukrajině“ poděkoval všem příslušníkům armády za to, jak maří pokusy nepřítele obsadit další kus ukrajinské půdy. Každý den, kdy ukrajinští obránci vyčerpávají ruskou armádu, Ukrajinu nakonec přiblíží k vítězství.

„Každý den vaší obrany nám nyní umožňuje připravit budoucí osvobození našich měst a obcí. Okupantům nemůžeme ponechat byť jedinou šanci. A také to neuděláme,“ řekl Zelenskyj.

 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

válka na Ukrajině

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Stručné informace týkající se tohoto konfliktu aktualizované ČTK několikrát do hodiny naleznete na této stránce. Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Nezodpovědné šílenství současné vládní garnitury, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseŠámot , 16.02.2023 11:38:05
Pořád je třeba nahlas se ptát, z jakého ospravedlnitelného důvodu současná česká vládní garnitura ve válce na Ukrajině až hysterickým způsobem, za pomoci až dětsky prostoduché propagandy podporuje jednu z válčících stran, nepokrytě se hlásící k odkazu nacismu?! Naposledy viz Zelenským provedené "slavnostní" pojmenování útočné brigády podle nacistické vojenské jednotky Edelweiss. Od toho už není daleko začít oslavovat přímo Hitlera jako toho "největšího a nejslavnějšího rusobijce". Ten rusofobní fanatismus praktikovaný současnými západními "elitami" už překračuje meze zdravého rozumu a meze lidskosti, když jsou s ti lidé schopni tolerovat oslavu nejzrudnějšího režimu v historii lidstva jenom z důvodu nenávisti k národu Rusů.

|  7 |  0

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…