Zelenskyj: Rusové ukradnou vše. Celé továrny

24.01.2023 8:05 | Ze sítí

Rusové ukradnou, na co přijdou. Zelenskyj popsal, co Ukrajinci zažívají den co den. Rusové prý z Ukrajiny kradou celé továrny a především kradou lidi. Deportují Ukrajince do Ruska. Ale Ukrajinci je podle Zelenského nakonec vyženou ze své země. Američtí podnikatelé tomu mohou pomoct. Třeba i tím, že se zasadí o poslaní tanků Abrams na Ukrajinu. A po válce se skrze obnovu Ukrajiny mohou Spojené státy znovu stát velkou lokomotivou světové ekonomiky. Ve svém druhém projevu Ukrajincům vyčinil.

Zelenskyj: Rusové ukradnou vše. Celé továrny
Foto: Volodymyr Zelenskyj FB
Popisek: Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj

Prezident Ukrajiny Volodymyr Zelenskyj pronesl projev před členy americké Asociace státních komor. Promluvil o tom, že Spojené státy se znovu mohou stát „lokomotivou světové ekonomiky“. Přes obnovu Ukrajiny.

„Děkuji vám za pozornost věnovanou Ukrajině a za možnost oslovit ty, kteří vytvářejí celosvětově významnou ekonomickou sílu Ameriky! Zítra uplyne jedenáct měsíců od zahájení brutální a dravé plnohodnotné války Ruska proti Ukrajině. Je to doba, kdy jsou Ukrajina, Spojené státy a všichni naši spojenci a partneři jednotní jako nikdy předtím. Čeho jsme za tu dobu společně dosáhli? Každý den bojujeme na obranu našich lidí, našich hranic a našich hodnot. A podařilo se nám zastavit šíření ruské agrese. Dnes můžeme s jistotou říci, že toto zlo na ukrajinské půdě překonáme. A to i přesto, že Rusko našlo teroristického spojence v podobě íránského režimu, který Kremlu dodává zbraně,“ řekl Zelenskyj.

Zelenskyj zdůraznil, že Ukrajina nad ruskými agresory vyhraje. Na jedné straně díky odvaze ukrajinských vojáků a na straně druhé díky vojenské pomoci USA a jejich spojenců. Jedním dechem však dodal, že to nepůjde bez toho, aby se zmobilizoval celý svobodný svět. Jako když někdo začíná podnikat a sedí ve své firmě od rána do večera.

„Na celém území, dočasně obsazeném ruskými vojsky, se loupí. Vše, co nezničili, kradou a odvážejí do Ruska. Všechno... Rusové kradou ukrajinským zemědělcům obilí a zemědělské stroje. Okupanti rozebírají továrny a zařízení posílají do Ruska. Drancují sklady, obchody a domy lidí. A unášejí lidi - lidi považují za zdroj bohatství. Asi dva miliony Ukrajinců byly násilně odvezeny do Ruska - deportovány. To, že se Rusko pokusilo ukrást část naší země vyhlášením nezákonné anexe - je dovršením jejich kořistnické politiky,“ upozornil Zelenskyj.

Na americké podnikatele se obrátil s apelem, že Ukrajinci teď brání hodnoty, které z těchto Američanů udělaly úspěšné podnikatele.

„Hájíme svobodu a majetek, právo každého na svůj sen a povinnost každého žít v souladu se zákonem, právo každé rodiny na bezpečí a štěstí každé rodiny být součástí své komunity,“ zdůraznil s tím, že tyto hodnoty se podaří naplnit, jen když se bude za svobodu bojovat.

A až se podaří ruské okupanty vytlačit z Ukrajiny, přijde chvíle pro americké podnikatele.

„Už teď je jasné, že to bude největší ekonomický projekt naší doby v Evropě. Je zřejmé, že americký byznys se může stát lokomotivou, která bude opět tlačit kupředu globální hospodářský růst,“ řekl Zelenskyj.

A hned pokračoval.

„Již se nám podařilo upoutat pozornost a navázat spolupráci s takovými giganty mezinárodního finančního a investičního světa, jako jsou Black Rock, J. P. Morgan a Goldman Sachs. Takové americké značky jako Starlink nebo Westinghouse se již staly součástí naší, ukrajinské cesty. Vaše brilantní obranné systémy - jako HIMARS nebo Bradley - již spojují naši historii svobody s vašimi podniky. Čekáme na Patrioty. Pozorně se díváme na Abramse. Takových příkladů jsou možné tisíce!“ zdůraznil.

Nakonec poděkoval Američanům za všechno, co pro Ukrajinu už udělali a rozloučil se zvoláním „sláva Ukrajině“.

 

 

Ve svém druhém projevu se obrátil na své spoluobčany. Vyčinil jim, že někteří na válku zapomínají.  

„Někdy se zdá, že někteří lidé v týlových městech úplně zapomněli na válku a začali ignorovat realitu, využívajíce ochrany našich hrdinů. Ignorování války je luxus, který si nikdo nemůže dovolit. Na hlavních operačních směrech, zejména v Donbasu, pokračují prudké boje,“ zdůraznil Zelenskyj.

Bojuje se na východě i na jihu země a Zelenskyj přislíbil, že ukrajinští vojáci budou svou půdu bránit do posledního dechu. „Ukrajina neukáže slabost. Stát neukáže slabost,“ zaznělo od Zelenského.

Státním úředníkům sdělil. že už si nebudou moct jen tak vyjíždět za hranice Ukrajiny. Ne dokud na Ukrajině zuří válka. Dokud se na Ukrajině bojuje, zaměstnanci státu podle Zelenského vyjedou do zahraničí jen na služební cesty, na kterých napnou všechny síly ve prospěch bránící se vlasti.

„Do pěti dnů má kabinet ministrů vypracovat postup při překračování hranic úředníků tak, aby důvodem k překročení hranic mohla být pouze skutečná pracovní cesta,“ řekl Zelenskyj.

Svým ukrajinským spoluobčanům také oznámil, že se podařilo dojednat nové dodávky zbraní od spojenců a ukrajinským vojákům, ať už protivzdušné obraně, nebo pozemním silám za velký kus práce, kterou odvádějí.

A opět se rozloučil zvoláním „sláva Ukrajině“.

 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

válka na Ukrajině

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Stručné informace týkající se tohoto konfliktu aktualizované ČTK několikrát do hodiny naleznete na této stránce. Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: mp

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…