Zelenskyj tlačí na další pomoc od Západu. Očekává novou ruskou ofenzivu

29.03.2024 15:00 | Monitoring

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj v rozhovoru pro americkou televizní stanici CBS uvedl, že jeho země čeká v následujících měsících novou ruskou ofenzivu. „Potřebujeme pomoc hned teď,“ sdělil Zelenskyj.

Zelenskyj tlačí na další pomoc od Západu. Očekává novou ruskou ofenzivu
Foto: Screen FB Volodymyra Zelenského
Popisek: Volodymyr Zelenskyj

Podle Zelenského čeká Ukrajinu nová rozsáhlá ofenziva ze strany Ruska koncem května nebo začátkem června. „Sdílíme všechny informace s našimi partnery a tvrdíme, že Rusko připravuje protiofenzivní akce. Může to být konec května nebo červen,“ uvedl konkrétně v rozhovoru pro americkou televizní stanici CBS.

Ukrajina podle Zelenského potřebuje naléhavě další pomoc. Například s přípravou brigád. „Ty budou muset bojovat za naši zemi, zejména během protiofenzivních akcí, které se Rusko chystá zahájit,“ dodal s tím, že není jasné, co bude zítra. „Proto se musíme připravovat,“ dodal.

Podle Zelenského varování mohou existovat další možné expanzivní plány ruského prezidenta Vladimira Putina. „Jsme pro něj satelitem Ruské federace,“ sdělil, a že ruské rakety mohou zasáhnout kterékoli místo v Evropě. „Tato agrese a Putinova armáda mohou přijít do Evropy a pak občané Spojených států, vojáci Spojených států, budou muset Evropu chránit, protože jsou členy NATO,“ vyjádřil se Zelenskyj. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: Vanda Efnerová

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Už tomu zelenému fašounovi, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseAlej , 29.03.2024 18:57:02
posílám nedobrovolně část svého důchodu. O další přijdu v lednu a veškeré ceny, upadající lékařská péče atd... to vše nám ukrouši ukradli díky naší náckovské vládě.

|  16 |  0

Další články z rubriky

Tomu věří neúspěšní. Plukovník rozebral dezinfo. A na koho cílí

21:50 Tomu věří neúspěšní. Plukovník rozebral dezinfo. A na koho cílí

Plukovník Ivo Zelinka byl hostem podcastu Čestmíra Strakatého. A řeč byla o ruské válečné propagandě…