Zelenskyj uvítal do služby mladé absolventy námořní akademie

26.03.2023 7:59 | Ze sítí

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj promluvil k absolventům námořní akademie v Oděse. Připomněl, že Ukrajinci už poslali ke dnu vlajkový křižník černomořské flotily Moskva a konstatoval, že letošní absolventi budou na skvělé výsledky svých kolegů navazovat. „Chraňte každého, kdo pokojně a legálně využívá ukrajinské teritoriální vody! A nikdy neodpouštějte nepříteli žádné zločiny proti naší zemi a lidu!“ apeloval Zelenskyj na námořníky.

Zelenskyj uvítal do služby mladé absolventy námořní akademie
Foto: Screen FB Volodymyra Zelenského
Popisek: Volodymyr Zelenskyj

Tentokrát promluvil ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj k absolventům námořní akademie v Oděse. Stejně jako důstojníkům pozemních sil, kteří se chystali na službu u svých jednotek, poděkoval i budoucím členům námořní pěchoty za odhodlání bránit svou vlast, které projevili už tím, co se rozhodli vystudovat.

Absolventy námořní akademie v Oděse ujistil, že Rusové už dobře vědí, že jejich plavidla v Černém moři při konfrontaci s ukrajinskými silami může čekat podobný osud jako někdejší chloubu flotily, vlajkového křižníku Moskva, který ukrajinské síly poslaly na dno mořské.

Anketa

Kvitujete postup vlády Petra Fialy ve věci války na Ukrajině?

2%
96%
hlasovalo: 48201 lidí
„Naše obranné a bezpečnostní složky pevně prokázaly, že ukrajinský Hadí ostrov nepřátelskou vlajku nestrpí... A to jsou jen tři prvky velké bitvy o moře, která stále probíhá a které se vy, naši milí absolventi Oděské námořní akademie, zúčastníte a v níž zvítězíte,“ ujistil Zelenskyj nové absolventy.

„Zasloužili jste si právo vést skutečně hrdinské posádky - ty naše vojáky, kteří statečně a mimořádně účinně brání Ukrajinu na moři proti přesile nepřátelských sil. Prosím, vždy se starejte o své vojáky, chraňte je i Ukrajinu! Pomáhejte všem, kteří vedle vás bojují proti ruskému zlu! Chraňte svobodu plavby, jeden ze základních prvků globální bezpečnosti, a chraňte každého, kdo pokojně a legálně využívá ukrajinské teritoriální vody! A nikdy neodpouštějte nepříteli žádné zločiny proti naší zemi a lidu! Ať je ušlechtilá námořní služba slávou pro vás, vaše rodiny i celý náš stát!“ pokračoval prezident Ukrajiny.

Než se rozloučil zvoláním „sláva Ukrajině“, poděkoval učitelům za to, jak své končící studenty námořní akademie vedli.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

válka na Ukrajině

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Stručné informace týkající se tohoto konfliktu aktualizované ČTK několikrát do hodiny naleznete na této stránce. Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: mp

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Co dodat ?, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseVal , 26.03.2023 11:19:14
Morituri te salutant ..... Zelenskyj .

|  5 |  0

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…