Zeman: Měl jsem jet na dovolenou. Ale...

11.07.2013 8:03

Prezident Miloš Zeman hodlá před hlasováním o důvěře osobně podpořit Rusnokovu vládu ve sněmovně. Právu potvrdil, že o její podpoře bude i jednat s představiteli poslaneckých klubů. Dokonce kvůli tomu odložil dovolenou.

Zeman: Měl jsem jet na dovolenou. Ale...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Miloš Zeman

Prezident Miloš Zeman předpokládá, že půjde do sněmovny podpořit Rusnokův kabinet. „Osmého srpna vystoupím před sněmovnou při příležitosti zahájení rozpravy o vyslovení důvěry vládě,“ řekl doslova. Prezident ale zároveň vyloučil, že by za poslanci přišel 17. července, kdy se má sněmovna sejít a na programu má hlasování o rozpuštění dolní komory. Zeman si myslí, „že to je vnitřní věcí této sněmovny a že by prezident do toho nijak neměl zasahovat“.

Vyjednávat o podpoře má premiér, prezident i ministři

Jiří Rusnok už dal najevo, že se příští týden pustí do vyjednávání podpory pro svou vládu. Deník Právo se zeptal i prezidenta Zemana, zda se chystá jednat s předsedy parlamentních stran a napomoci tak Rusnokově kabinetu k získání důvěry. „Domnívám se, že je vhodné, aby se jak prezident, tak premiér, případně i jednotliví ministři setkávali s představiteli jednotlivých poslaneckých klubů a jednali s nimi o podpoře Rusnokově vládě,“ odpověděl Zeman.

Prezident Zeman kvůli krizi odložil i svou dovolenou. „Odložil jsem dokonce i výjezdy do krajů, které jsem původně v této době plánoval. Ale když začala vládní krize, považoval jsem za nejdůležitější úkol prezidenta pomoci tuto vládní krizi řešit. A součástí této pomoci je nepochybně i pravidelná komunikace se všemi parlamentními stranami,“ uzavírá Zeman.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Pokus o ovlivnění prezidentských voleb v USA.“ Je to tu zase. A už se to řeší

11:50 „Pokus o ovlivnění prezidentských voleb v USA.“ Je to tu zase. A už se to řeší

Na Jacka Smithe, zvláštního poradce odpovědného za dohled nad trestními vyšetřováními bývalého prezi…