Zeman, Sládek, Sobotka, Babiš, Kalousek a další. Přečtěte si, co vám přejí k Vánocům. Je toho mnoho

25.12.2015 11:00

Vánoční svátky jsou v plném proudu. Co nám k nim přejí naši politici? ParlamentníListy.cz se porozhlédly po internetu a přinášejí vám přání napříč politickým spektrem.

Zeman, Sládek, Sobotka, Babiš, Kalousek a další. Přečtěte si, co vám přejí k Vánocům. Je toho mnoho
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vánoční strom na Staroměstském náměstí v Praze

„Taky máte takový pocit, že ten rok hrozně rychle utekl? Mám chuť chvilku vzpomínat na to hezké, co jsem i díky vám zažil,“ umístil na svůj facebookový profil krátké vzpomínkové video ministr financí a předseda hnutí ANO Andrej Babiš. „Bohužel jsem tento rok nesplnil své novoroční předsevzetí, že budu cvičit a že zhubnu. Ale jsou Vánoce a já mám chuť vzpomínat na to pozitivní, co jsem zažil,“ uvedl Babiš s tím, že v dobrém vzpomíná na zahraniční cesty, na festivaly i na setkání na náměstích. „Na komunikaci prostřednictvím Facebooku a Twitteru jsem si vyhradil každou neděli a příští rok bych to rád ještě zintenzivnil,“ dodal. Zároveň se pochválil za nápad s kasičkami, které o Vánocích rozdal dětem. „Děkuju, že jste tady, moc si toho vážím. A přeju vám, vašim dětem a rodinám šťastné Vánoce plné pohody,“ uvedl.

Klidné a požehnané svátky popřál také prostřednictvím videovzkazu předseda TOP 09 Miroslav Kalousek. „Do nového roku bych chtěl všem popřát hodně osobní odvahy a vlastní hrdosti, protože chceme  být národem svobodných lidí, nechceme být národem vazalů,“ řekl.

„Rád bych popřál všem občanům a občankám hodně štěstí, zdraví a osobní pohody do roku 2016. Chtěl bych popřát, aby to byl rok klidnější než rok 2015, ve kterém jsme v Evropě zažívali Evropě teroristické útoky, negativní dopady migrační krize. Za vládu ČR chci slíbit, že uděláme vše pro to, aby se lidé v naší zemi mohli cítit bezpečně. Pevně věřím, že budou vznikat nová pracovní místa, že se bude dařit podnikatelským subjektům,“ řekl ve svém vánočním poselství premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD).

Předseda občanských demokratů Petr Fiala kromě přání šťastných Vánoc a všeho dobrého v roce 2015 připojil poděkování za podporu, kterou lidé věnovali ODS v čase, jenž nebyl lehký. „Jsem přesvědčen, že to nejtěžší má již ODS za sebou. Nestalo by se tak bez Vás, kteří věříte ve svobodu a demokracii. Bez Vás, kteří věříte v Českou republiku,“ uvedl na sociální síti Facebook.

„Milé sestry, vážení bratři, dovolte, abych vám popřál krásné svátky a vše nejlepší do nového roku. Chtěl bych Vám poděkovat za Vaši práci, popřát Vám kvalitní mezilidské vztahy a hodně optimismu,“ řekl ve svém vánočním přání předseda KDU-ČSL Pavel Bělobrádek. „Měli bychom být z principu optimisté, neboť víme, že se máme o co opřít a tušíme, že nakonec vše dobře dopadne. Musíme však být obezřetní a zodpovědní. Neměli bychom ale propadat trudnomyslnosti. Jsem velmi rád, že KDU-ČSL ukazuje, že je stabilní stranou politického spektra. Jsem velmi rád, že mohu konstatovat, že jsme vnímáni jako stabilní prvek k tomu, že je Česká republika vnímána jako svobodný a demokratický stát,“ řekl.

MVDr. Pavel Bělobrádek, Ph.D., MPA

  • KDU-ČSL
  • originální osobnost, konečně,jako každý člověk
  • poslanec

Své vánoční přání umístil na Facebook i předseda republikánů Miroslav Sládek. „Tyto Vánoce jsou trochu výjimečné. Výjimečné tím, v jaké situaci se nachází naše země. Přiznám se, že se mi nehovoří snadno. Víte, že vláda a Parlament nedělají nic jiného, než že stěžují lidem život. Vím, že mnozí z vás prožívají i v těchto svátečních dnech trápení, smutek. Věřte mi, že váš smutek je i mým smutkem, vaše trápení je i mým trápením,“ uvedl Sládek s tím, že udělá vše pro to, aby příští Vánoce byly šťastnější. „Věřím, že společně si vybudujeme šťastný nový rok,“ řekl.

PhDr. Miroslav Sládek

  • SPR-RSČ Miroslava Sládka
  • mimo zastupitelskou funkci

Dlouhý vánoční projev o těchto křesťanských svátcích si připravil pro své příznivce Tomio Okamura (SPD). „Vánoce jsou pro věřící i nevěřící hlavně svátkem rodiny. Je to doba, kdy si celá rodina najde čas na sebe a na to, udělat pro sebe navzájem něco hezkého,“ napsal úvodem. „Vánoce jsou svátek křesťanský, ovšem ani ateistu nemusí křesťanství děsit – ve své prapodstatě je základním principem a poselstvím křesťanství milosrdenství. O Vánocích slavíme narození Krista, který přišel zrušit Starou smlouvu – tedy po našem biblický Starý zákon, obsahující často tvrdé a nesmiřitelné příkazy – a přináší poselství nové, moderní. Hlásá toleranci k nepřátelům a nevěřícím, lásku k bližnímu svému a kromě jiného slovy ‚co je Božího, dej Bohu, co je císařovo, císaři‘ i moderní pojetí odluky církve od státu,“ popisoval Okamura. 

„Přes halasné řeči o svobodách a právech na samotnou podstatu křesťanství a našeho evropanství ale zapomínáme. Zapomínáme na to, že to nejdůležitější jsou láska a milosrdenství. Je to rodina, kterou jsou nejen naši nejbližší, ale i naši sousedé, náš národ, celá Evropa i ostatní svět. V honbě za penězi, pohodlím a kariérou přestáváme vnímat své okolí, svou rodinu a paradoxně díky tomu chudneme. Chudneme jako národ, protože nemáme děti, které by se o nás ve stáří postaraly, chudneme jako civilizace, protože nebudeme mít syny, kteří by nás ochránili, chudneme jako kultura, protože jednoho dne nebude nikdo, kdo by naše tradice předal dál,“ podotkl Okamura s tím, že k přežití národa jsou třeba děti. V případě, že podle Okamury rezignujeme na rodinu, nezachrání nás ani evropská pohraniční stráž, ani našich 14 gripenů. V závěru popřál všem co nejvíce dětí a radosti a lásky.

„Přejme si, ať české země zůstanou české, moravské, slezské – ne proto, že bychom neměli rádi druhé, ale právě proto, abychom se tu mohli mít všichni rádi v bezpečí a bez násilí i nadále,“ uzavřel Okamura.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Jeho politický konkurent Marek Černoch z hnutí Úsvit český národ označil jako národ slušných, vzdělaných a pracovitých lidí. „Jsme národ mírný, národ, který nechce od jiných nic více, než aby mohl žít v klidu a míru a podle svých zvyků jako naše předešlé generace,“ řekl. Vzápětí popřál, aby česká země zůstala takovou, jakou ji známe, jakou jsme ji zdědili a jakou ji chceme předat našim dětem. 

„Dovolte mi, abych Vám popřál klidné a spokojené prožití vánočních svátků, hodně zdraví a splnění Vašich nejtajnějších přání. Současně bych chtěl poděkovat těm, kteří stráví tyto vánoční dny ve svém zaměstnání, neboť bez nich bychom neměli takový pocit bezpečí, jaký si přejeme, děkuji jim za jejich obětavost, kdy pracují pro nás všechny,“ poznamenal Vojtěch Filip, místopředseda Poslanecké sněmovny a předseda KSČM. „Do nového roku 2016 Vám přeji šťastné vykročení, svět bez válek, terorismu a migračních krizí. Přeji Vám, abyste všichni měli dostatek pracovních příležitostí, senioři poklidné stáří a děti možnost žít svůj dětský sen. Možná si řeknete, úplně obyčejné věci, ale právě z těchto maličkostí se náš život skládá,“ uzavřel svá slova.

A samozřejmě že své vánoční přání sdělil i prezident Miloš Zeman, který na druhý svátek vánoční pronese své poselství. K vánočním svátkům popřál to, aby se lidé občas dokázali usmát a občas si podat ruce. „Protože s úsměvem jde všechno líp a ve dvou se to lépe táhne,“ řekl.
 

Jeho mluvčí Jiří Ovčáček k vánočním svátkům napsal: „Užijte tyto sváteční dny v poklidu a radosti.“ Zároveň také poděkoval za všechna přání, která dostal.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…