Zeman by měl brát v úvahu Babišův velmi, velmi nízký koaliční potenciál, vzkazuje na Hrad Milan Štěch

08.04.2018 15:02

Předseda Senátu Milan Štěch (ČSSD) v rozhovoru pro server E15.cz podotkl, že premiér v demisi Andrej Babiš (ANO) stranu sjednotil.

Zeman by měl brát v úvahu Babišův velmi, velmi nízký koaliční potenciál, vzkazuje na Hrad Milan Štěch
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda Senátu Milan Štěch

„V ANO je vnitřní rozpor. Lidé, kteří ho představují, jsou pravicoví, ale jejich momentální politický program je levicový,“ sdělil mimo jiné Štěch k neúspěšnému jednání s hnutím ANO o vládě. Štěch sám byl proti vládní spolupráci ANO a ČSSD. 

„Zažil jsem jednání koaliční rady, kam jsem chodil, když se řešily věci týkající se Senátu. Viděl jsem chování Andreje Babiše. On má návyky z byznysu, je zvyklý si vždycky prosadit svoje. Dával najevo, že se může opřít o své velké peníze, i když řada z nás si klade otázku, kde ty startovací peníze sehnal. Jeho vystupování bylo jedním z hlavních důvodů, proč jsem proti spolupráci byl,“ zmínil Štěch a poukázal i na nízký počet poslanců, které ČSSD po sněmovních volbách má.

  • Původní text ZDE

Další vývoj pak podle jeho slov záleží hlavně na prezidentovi republiky. „Měl by brát v potaz, že koaliční potenciál Andreje Babiše je velmi, velmi nízký. Tak nízký, že s ním není možné dosáhnout nějakého přirozeného výsledku,“ dodal Štěch. ANO se podle něj může opírat jen o SPD a KSČM.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…