Zeman dělá, co sliboval, chválí Bobošíková. Ale ohledně EU se prý tragicky mýlí

26.04.2013 16:14

Prezident Miloš Zeman vše, co sliboval, plní, což většina politiků nedělá. Za to si zaslouží jedničku, ale v názorech ohledně Evropské unie se tragicky mýlí. Takto hodnotí čerstvého pána Hradu šéfka Suverenity Jana Bobošíková.

Zeman dělá, co sliboval, chválí Bobošíková. Ale ohledně EU se prý tragicky mýlí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jana Bobošíková v televizním studiu

„S tím zásadně nesouhlasím,“ říká předsedkyně Suverenity Jana Bobošíková, když je řeč o vyvěšení vlajky Evropské unie (EU) na Pražském hradě anebo zavedení euroměny v Česku. Nicméně na druhou stranu uznává, že Miloš Zeman to, co sliboval v prezidentské volbě, plní.

Blíže k chudobě

Zavedení euroměny v Česku Jana Bobošíková jednoznačně odsuzuje. „Posunulo by to naši zemi blíže k chudobě, protože vzhledem k tomu, že pan prezident podepsal takzvaný euroval, tak okamžik přijetí eura znamená to, že i naši občané budou muset začít platit dluhy, které nezpůsobili. A já pevně věřím, že pan prezident Zeman stejně tak, jako založí fond na splácení státního dluhu, na kterém se jako premiér dost podepsal, tak založí i fond na splácení dluhů eurozóny, když nás do ní tak žene,“ prohlásila.

Ing. Jana Bobošíková

  • Předsedkyně strany Suverenita
  • mimo zastupitelskou funkci

Prezident Miloš Zeman v průběhu prezidentských voleb prý prohlašoval, že založí fond na splácení státního dluhu, kam bude posílat část svého platu. „Teď jsem někde četla, že s Jiřím Rusnokem jednal už o konkrétních krocích, které by vedly k založení tohoto fondu. Tak pevně věřím, že když tak myslí na svou republiku, tak založí fond na splácení dluhů eurozóny, když chce Česko začlenit do tak nebezpečného projektu, jako je současné euro,“ dodala s tím, že pro exprezidenta Václava Klause by při jeho kandidatuře do Evropského parlamentu hlasovala.

Jedničku pro Zemana

Se slovy prezidenta Zemana, které pronesl na konto sudetských Němců při jeho nedávné návštěvě Rakouska, je spokojená. „Jsem ráda, že prezident Zeman hájí historickou pravdu. Alespoň to tak na mě působí z jeho vystoupení. Jsem ráda, že nepřistoupil na přepisování historie v tom smyslu, že chudáci sudetští Němci byli vyhnáni neprávem. Prostě v tomto ohledu rozlišuje příčinu a následek a v tom jsme rozhodně na jedné lodi. Příčinou odsunu sudetských Němců byl jednoznačně německý nacismus. Neměli rozpoutávat nacistickou druhou světovou válku,“ prohlásila.

Zemana prý hodnotí stoprocentně, protože plní vše, co slíbil. „On je eurofederalista, já eurorealistka. Vždy chtěl euro, netajil se tím, já ho nechci. Tam je jasná názorová rozdílnost. Takže ho hodnotím naprosto stoprocentně, protože dodržuje svá slova a pro nikoho, kdo ho poslouchal ve volební kampani, by nemělo být překvapením to, co dělá,“ podotkla.

„Z mého pohledu ho hodnotím na jedničku. Něco jiného je, že s ním nesouhlasím. Nicméně činy Miloše Zemana se nerozcházejí s jeho slovy, což jinak bývá velmi časté u ostatních politiků,“ doplnila a pokračovala s tím, že Zeman dopředu avizoval, že vyvěsí vlajku EU, říkal, že je eurofederalista, souhlasil se zavedením eura v Česku, takže je naprosto konzistentní a proto dostal jedničku. Politická rozdílnost je jasná, ale Zeman, co se týká slibů a jejich plnění, podle Jany Bobošíkové postupuje naprosto bezchybně. Dělá to, co sliboval, i když je to šéfce Suverenity proti srsti.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jan Rychetský

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…