Zeman jede: Nějaký pitomec praštil mou ženu. Lidé nejsou tupé ovce

14.01.2013 6:32

Miloš Zeman (SPOZ), který se z prvního místa probojoval do druhého kola prezidentské volby, je přesvědčen, že klání mezi ním a druhým postupujícím, Karlem Schwarzenbergem (TOP 09), bude soubojem mezi pravicí a levicí. Politika prý zatím za stovky let nic jiného nevymyslela a každý politik by měl přiznat barvu, říká kandidát na příštího českého prezidenta.

Zeman jede: Nějaký pitomec praštil mou ženu. Lidé nejsou tupé ovce
Foto: Hans Štembera
Popisek: Kandidát na prezidenta Miloš Zeman se svou dcerou odevzdali hlasy v prezidentských volbách

Anketa

Takže tedy... Kdo má být prezidentem?

70%
hlasovalo: 149891 lidí

„Pokud je pan Schwarzenberg konzervativní, jak sám říká, tak se má držet osvědčeného dělení politické scény. Lidé jsou stejně jako kandidáti buď levicoví, nebo pravicoví. A pan Schwarzenberg jako první vicepremiér nese výraznou spoluzodpovědnost za činy Nečasovy vlády," říká Zeman v rozhovoru pro deník MF Dnes.

Zeman odmítá, že by toto dělení chtěl voličům vnutit. A i když je volba prezidenta nejen o dělení levice - pravice, ale i o osobnostech, každá osobnost má mít jasný a vyhraněný názor.

Zeman: Nejsme tupé ovce

Miloše Zemana prý nemrzí, že nedostal podporu místopředsedy ČSSD Jiřího Dienstbiera, který skončil čtvrtý se šestnácti procenty hlasů. „I když doporučení může mít svou váhu, nejsme tupé ovce. Lidé se rozhodují svobodně a podle vlastního rozumu," je přesvědčen vítěz prvního kola prezidentské volby.

Voliči Jiřího Dienstbiera mají prý nyní tři možnosti. „Buď volit mě jako člověka, který ČSSD dovedl k nepopiratelnému úspěchu. Nebo Karla Schwarzenberga, což by pak ovšem nebyli voliči sociální demokracie. Nebo nejít k volbám, čímž by ale podpořili Schwarzenberga. Bude to totiž zcela určitě o tom, kdo zvedne víc voličů," říká Zeman.

Zeman odmítá, že by hodlal požádat o podporu Jana Fischera, který oproti očekáváním skončil až na třetím místě a kriticky se vyjádřil k oběma postupujícím kandidátům. „Samozřejmě pokud se pan Fischer nebo kdokoliv jiný bude chtít se mnou setkat tady v Loretánské ulici v mé pražské kanceláři, tak ho velice rád přijmu," říká a dodává, že jediná schůzka, která se uskuteční, bude s herečkou Jiřinou Bohdalovou, která mu prý vyjádřila podporu.

Zemanovu ženu omylem udeřili kamerou

Miloš Zeman vyvrací tvrzení, že jeho manželka nepřijme roli první dámy s ochotou. Když odcházela z volební místnosti, dávala totiž najevo, že jí zájem novinářů není příjemný.

„Nějaký pitomý kameraman, když se otáčel, praštil kamerou moji ženu velmi silně do hlavy. Po takové ráně do hlavy se na novináře netváříte příliš příjemně," vysvětluje Zeman nevstřícnou náladu svojí manželky v rozhovoru pro MF Dnes.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Smazal jsem to, omluva nebude, běžte do p*dele.“ Novotný kauzu s rakovinou rozmázl

22:30 „Smazal jsem to, omluva nebude, běžte do p*dele.“ Novotný kauzu s rakovinou rozmázl

Doslova bouři vyvolal řeporyjský starosta Pavel Novotný poté, co prohlásil, že nemocná dcera Felixe …