Zeman má 60 tisíc podpisů, ostatní si zoufají. Dlouhý láká na iPad

18.08.2012 21:08

Již šedesáti tisíci sympatizantů, kteří byli ochotni podepsat jeho kandidaturu, se prý může pochlubit prezidentský kandidát Miloš Zeman. Zatímco nikdo z dalších kandidátů ještě neoznámil překročení požadované hranice 50 tisíc, Zemanův tým se chlubí stále vyššími čísly. Sám Zeman prý jako bývalý prognostik odhaduje, že do konce říjnu bude podpisů sto tisíc.

Zeman má 60 tisíc podpisů, ostatní si zoufají. Dlouhý láká na iPad
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miloš Zeman

„Složku s peticemi jsme už ukázali. Jednotlivé archy ale nemůžeme předkládat, váže nás zákon na ochranu osobních údajů,“ říká k tomu předseda SPOZ Vratislav Mynář, který bude zákonným zmocněncem pro předložení Zemanovy kandidatury.

Obdobnou otevřenost prý Zemanova kampaň hodlá razit při odkrývání financování kampaně. „Jsme připraveni, jakmile vstoupí v platnost prováděcí zákon o volbě prezidenta, založit transparentní účet, kde budou veškeré finance,“ ujišťuje Mynář.  

Ostatní prezidentští kandidáti se zatím se sběrem podpisů spíše trápí. „Nikdy jsme se netajili tím, že to půjde těžko. Lidé jsou znechucení z politiky a je velmi obtížné je přesvědčit, aby se politicky angažovali alespoň podpisem,“ stěžuje si kandidátka Jana Bobošíková. Její tým odhaduje, že zatím shromáždila 20- 25 tisíc sympatizantů.

Vladimír Dlouhý na to šel jinak a najímá si studenty, kteří mu mají opatřovat podpisy ve svém okolí. Jeho sběrači jsou motivováni 20 korunami za každý podpis (minimum je 20) a dvacítku nejlepších prý kandidát pozve na nějaký zajímavý koncert. Pětice nejúspěšnějších pak obdrží iPad.

Jan Fischer, který je podle průzkumů hlavním favoritem voleb, zatím neví, kolik podpisů se pod jeho kandidaturou shromáždilo. „Průběžně ta čísla nekomentujeme,“ odmítá spekulace Jan Novák z jeho volebního týmu.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.



 


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…