Zeman navrhl, kam by se mohlo ukládat vyhořelé jaderné palivo

30.06.2017 16:06

V Heřmanově zakončil prezident Miloš Zeman svou třídenní návštěvu Kraje Vysočina. Nyní v kraji stráví svou dovolenou, a to na své chalupě v Novém Veselí. Ale chce také podnikat výlety po kraji.

Zeman navrhl, kam by se mohlo ukládat vyhořelé jaderné palivo
Foto: ReproFoto: TV Barrandov
Popisek: Prezident Miloš Zeman v pořadu Týden s prezidentem televize Barrandov.

Úvodem Zeman poděkoval za skvělou organizaci jeho návštěvy v kraji. Zároveň také zavtipkoval. „Museli jsme vyhnat ovce, aby nerušily novináře. Zůstal tady jen Ovčáček,“ poukázal na svého mluvčího Jiřího Ovčáčka.

„Jsem zastáncem konzervativního mixu energetiky. Který byl ostatně vyjádřen dlouhodobě v koncepci energetiky, ale který je neustále zpochybňován zelenými aktivisty,“ řekl Zeman ve svém úvodním slově. V rámci návštěvy Kraje Vysočina navštívil totiž mimo jiné i Jadernou elektrárnu Dukovany. „Zde tento zelený fanatismus neexistuje a jsem tomu samozřejmě velice rád,“ dodal.

„Víte, že byl zrušen temelínský tendr, kde jedním z uchazečů byla společnost Westinghouse. Společnost je nyní blízka bankrotu a požádala o ochranu před svými věřiteli. Představte si tedy, kdyby Westinghouse tendr vyhrál a pak by vyhlásil bankrot. Nebylo by to pro Českou republiku příliš příjemné,“ zmínil Zeman. A hovořil i o jaderném úložišti, které by se dle něj mohlo na Vysočině nacházet v areálu Dolní Rožínky.

Druhým tématem, které zmínil, bylo zadržování vody v krajině. Vadí mu, že nejsme schopni obnovit zašlé rybníky. „Pomoci k zadržování vody v krajině by mohl i můj oblíbený koridor Dunaj–Odra–Labe,“ řekl Zeman.

Zemana nyní čeká dovolená, kdy se mimo jiné chce vydat po kraji. Chybět však nebude ani jeho obvyklá vyjížďka na oblíbeném nafukovacím člunu, kdy se chce vydat na Novoveselský rybník. Setkávat se chce také s přáteli. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…