Zeman nebude vetovat služební zákon. Dal si ale podmínku

18.08.2014 12:12

Prezident Miloš Zeman nebude vetovat služební zákon, pokud bude přijat pozměňovací návrh, který zruší politické náměstky na jednotlivých ministerstvech. Na dnešním setkání s novináři to uvedl mluvčí hlavy státu Jiří Ovčáček. Prezident také přestává odebírat týdeník Euro, který podle něj publikuje nepravdivé informace.

Zeman nebude vetovat služební zákon. Dal si ale podmínku
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Miloš Zeman s premiérem Bohuslavem Sobotkou

Ovčáček uvedl, že zmíněné periodikum 11. srpna uvedlo, že prezident byl s ministrem financí Andrejem Babišem domluven na obsazení postů v dozorčích radách některých státních firem a že tato dohoda nebyla následně dodržena. Prezidentův mluvčí označil zmíněné informace týdeníku za nepravdivé. Prezident podle něj proto přestává odebírat toto periodikum.

Mluvčí tlumočil prezidentovo rozhodnutí nevetovat služební zákon, pokud bude přijat pozměňující návrh, který zruší politické náměstky na ministerstvech.

Vyhýbavě odpověděl mluvčí na dotaz ParlamentníchListů.cz, zda by se nemělo Česko připojit k Maďarsku a požadovat zmírnění či zrušení protiruských sankcí s ohledem na to, že podle informací médií je Rusko připraveno přistoupit k zákazu dovozu automobilů. Takový krok by těžce dolehl například na mladoboleslavskou automobilku Škoda. Ovčáček k tomu pouze odkázal na včerejší jednání ministrů zahraničí Francie, Německa, Ukrajiny a Ruska, které by mělo v nadcházejícím období pokračovat.

Ovčáček také informoval o tom, že v sobotu se v Lánech sešlo prezidentovo lékařské konzilium. Z provedených testů vyplynulo, že prezident je zdravý, samozřejmě až na cukrovku. I v tomto směru ale testy ukázaly zlepšení.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…