Zeman opět zamíří do Tater, jednat tam budou prezidenti V4

22.09.2018 16:30

Prezidenta Miloše Zemana po půl roce opět čeká návštěva Vysokých Tater. Na jaře tam vedla jeho první zahraniční cesta po znovuzvolení do funkce hlavy státu. Tentokrát se ve Štrbském Plese 11. a 12. října plánuje zúčastnit pravidelného výročního setkání hlav států zemí visegrádské skupiny.

Zeman opět zamíří do Tater, jednat tam budou prezidenti V4
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Miloš Zeman jmenoval Andreje Babiše předsedou vlády. Již podruhé

Hostitelem bude prezident Slovenské republiky, která aktuálně předsedá V4, Andrej Kiska. Setkání se podle informací ČTK zúčastní také polský prezident Andrzej Duda a prezident Maďarska János Áder.

Prezidenti budou jednat o aktuálních tématech Evropy – o bezpečnosti a migraci, o budoucí podobě Evropské unie, o plánovaném rozpočtu EU či o pokračování rozšiřování EU. Podle připravovaných okruhů témat budou prezidenti diskutovat také o sociální politice ve vztahu k sociálně vyloučeným či zranitelným skupinám obyvatel a o zaměstnanosti v době vzestupu nových technologií.

Na jaře Zeman strávil na Slovensku tři dny. Ve Štrbském Plese se setkal s Kiskou i se slovenským premiérem Peterem Pellegrinim. Na konci července si prezidenti České republiky a Slovenska společnou jízdou historickým vlakem z Hodonína do slovenských Topoľčianek připomněli vznik společného státu před 100 lety. Zeman v Topoľčiankách oznámil, že v říjnu vyznamená trojnásobného předválečného československého premiéra Antonína Švehlu.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…