Zeman přijme Okamuru, o vládě bude jednat i vedení ANO

12.04.2018 6:00

Vyjednávání o sestavení vlády dnes bude pokračovat zasedáním vedení hnutí ANO, za prezidentem Milošem Zemanem přijede předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD) Tomio Okamura. Na zámku v Lánech budou hovořit o případném vzniku menšinového kabinetu předsedy hnutí ANO Andreje Babiše za podpory SPD a KSČM, píše ČTK.

Zeman přijme Okamuru, o vládě bude jednat i vedení ANO
Foto: Jonáš Kříž
Popisek: Radim Fiala, Miloš Zeman a Tomio Okamura

Vyjednávání o vzniku takové vlády Babišovi doporučil Zeman na úterní schůzce. Reagoval tak na krach jednání o vládě tvořené ANO a ČSSD a podporované komunisty. Předseda KSČM Vojtěch Filip po středečním setkání s prezidentem řekl, že komunisté s ANO a SPD o spolupráci jednat budou. Vznik podobného kabinetu ale kritizují další parlamentní strany.

Výhrady ke spolupráci s SPD má i část poslaneckého klubu ANO. O dalším postupu ANO se bude vedení strany dnes radit na zasedání stranického předsednictva a výboru. Babiš zatím neřekl, zda se bude Zemanovou radou řídit.

O schůzku s prezidentem požádali i zástupci dalších sněmovních stran. Příští týden by s ním měli jednat zástupci ODS, lidovců a Pirátů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…