Zeman prozradil, koho bude volit do EP. Vzápětí uvízl ve výtahu

26.02.2014 17:08

Prezident Miloš Zeman na setkání s českými novináři v Bruselu prozradil, koho bude volit v nadcházejících květnových volbách do Evropského parlamentu. Bude to ČSSD, a to především kvůli tomu, že její kandidátku vede Jan Keller. Sluší se připomenout, že mu prezident Zeman udělil státní vyznamenání u příležitosti státního svátku vzniku Československa.

Zeman prozradil, koho bude volit do EP. Vzápětí uvízl ve výtahu
Foto: Radim Panenka
Popisek: Prezident Miloš Zeman s šéfem Evropského parlamentu ve Štrasburku

Stejně jako před předčasnými volbami do sněmovny oznámil Zeman i před volbami do Evropského parlamentu, koho bude volit. Zatímco v prvním případě byl rozhodnut odevzdat hlas SPOZ, v květnových volbách je připraven hlasovat pro ČSSD. Podle informací ČTK ho k příklonu k nejsilnější vládní straně vedla skutečnost, že v čele její kandidátní listiny stojí sociolog Jan Keller.

Pokud by toho nebylo, Zeman by podle vlastních slov hlasoval pro druhou nejsilnější vládní stranu ANO, jejíž kandidátku vede politik s velkými zkušenostmi z Bruselu Pavel Telička, bývalý eurokomisař.

Když učinil toto zásadní prohlášení, odebral se prezident Zeman k výtahu. Jak mohl pozorovat redaktor ParlamentníchListů.cz, výtah s prezidentem se následně z nenadání zasekl. Prezident v něm uvízl spolu se svými spolupracovníky a trvalo několik minut, než se podařilo závadu odstranit.

Po výstupu ze zdviže prezident zkonstatoval, že podobná nehoda se mu stala poprvé v životě. Pak zalitoval, že ve výtahu neuvízl před svým projevem k evropským poslancům, aby tuto situaci mohl použít ve svém projevu jako důkaz nesmyslnosti stěhování EP do Štrasburku, o kterém se zmiňoval.

„Ukazuje se, že je cosi shnilého v Evropském parlamentu," okomentoval svůj nejčerstvější zážitek, načež se odebral na zahájení výstavy o kanálu Dunaj- Odra-Labe.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radim Panenka

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…