Zeman se dnes sejde na novoročním obědě s premiérem Rusnokem

03.01.2014 6:08

Prezident Miloš Zeman se dnes poprvé ve své funkci sejde na novoročním obědě s předsedou vlády v demisi Jiřím Rusnokem. Podle hradního mluvčího Jiřího Ovčáčka dorazí Rusnok na zámek v Lánech bez manželky. Na oběd ho pozval Zeman spolu s první dámou Ivanou Zemanovou.

Zeman se dnes sejde na novoročním obědě s premiérem Rusnokem
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Rusnok

Zeman je ve funkci necelý rok. Loňský novoroční oběd absolvoval ještě jeho předchůdce Václav Klaus, který 2. ledna 2013 přijal na Pražském hradě šéfy parlamentních komor Miroslavu Němcovou (ODS) a Milana Štěcha (ČSSD). Tehdejší premiér Petr Nečas na oběd nedorazil. Omluvil se z rodinných důvodů.

Společné novoroční obědy s předsedy komor, které navazovaly na setkání s ministerským předsedou, pořádal Klaus i pro předchůdce představitelů dolní a horní komory, a to od ledna 2007, kdy se takto sešel s Miloslavem Vlčkem (ČSSD) a Přemyslem Sobotkou (ODS).

Mezi témata rozhovorů často patřily vztah vlády a Parlamentu, případně plánování voleb. Česko v lednu čeká jmenování premiéra a nového kabinetu. Očekává se, že Zeman jmenuje předsedou vlády šéfa ČSSD Bohuslava Sobotku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…