Zeman se nepozváním odpůrců postaral o špatnou náladu, hlásí v Německu

27.10.2018 12:08

Prezident Miloš Zeman se podle německé rozhlasové a televizní stanice BR postaral o špatnou náladu, když na hradní ceremoniál na státní svátek 28. října nepozval své politické odpůrce. Zprávu převzala ČTK.

Zeman se nepozváním odpůrců postaral o špatnou náladu, hlásí v Německu
Foto: Hanka Brožková - KPR
Popisek: Prezident republiky Miloš Zeman

„Na to, že (Zeman) vyznamenání uděluje pouze lidem, kteří mají podobné názory jako on, si v Praze už skoro zvykli. Tentokrát některé zástupce opozice v parlamentu a další politické protivníky, které nemůže vystát, na slavnostní akt na Hradě vůbec nepozval," píše server BR.

Připomíná také výrok hradního mluvčího Jiřího Ovčáčka, že nejde o diskriminaci, ale „o mimořádně zdvořilou laskavost“. To přišlo podle BR i jindy rozhádanému parlamentu příliš, a poslal proto na Hrad dopis, v němž žádá o zjednání nápravy.

V pozitivnějším duchu se stému výročí založení Československa věnuje server magazínu Focus, podle něhož byla první Československá republika jedinou demokracií vzešlou z první světové války, která po nějakou dobu vydržela – než ji zvenku zničil nacistický vůdce Adolf Hitler.

„Na tuto demokratickou tradici jsou ještě dnes hrdí lidé v České republice, která se chápe jako nástupnická země,“ konstatuje server, podle něhož se na první republice dá dobře pozorovat, za jakých podmínek se demokracie dobře rozvíjejí, a za jakých mohou ztroskotat.

K demokratickému rozvoji Československa podle Focusu přispělo například i dobré diplomatické zakotvení země, její silný průmysl nebo moderní elity.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…