Zeman se omluvil Orbánovi za akci Pocheho náhradníka Petříčka. Jiří Ovčáček přináší další informace

30.11.2018 17:37

Maďarský premiér Viktor Orbán se mimo jiné setkal s prezidentem Milošem Zemanem na zámku v Lánech. Setkání zhodnotil na svém twitterovém účtu hradní mluvčí Jiří Ovčáček. Padla důležitá omluva směrem k maďarskému premiérovi.

Zeman se omluvil Orbánovi za akci Pocheho náhradníka Petříčka. Jiří Ovčáček přináší další informace
Foto: Hans Štembera
Popisek: Maďarský premiér Viktor Orbán

„Pan prezident vyzdvihl vynikající vztahy s Maďarskem, bilaterální i v rámci V4. Vysoce ocenil roli Viktora Orbána při bránění hodnot evropské civilizace,“ poznamenal Ovčáček. Dále se také vyjádřil k tomu, jak se prezident postavil k vyřazení českého velvyslanectví v Budapešti a Maďarska ze seznamu prioritních zemí.

Anketa

Který prezident České republiky byl prozatím nejlepší?

8%
7%
85%
hlasovalo: 25633 lidí

„Pan prezident se maďarským partnerům za tuto chybu ministra zahraničních věcí omluvil. Ujistil, že udělá vše pro to, aby byla tato chyba napravena a rozhodnutí zrušeno,“ dodal Ovčáček. „Diskuse se vedla i o otázce využívání jaderné energetiky. Pan prezident ocenil, že se Maďarsko rozhodlo pokračovat v civilním jaderném programu. Česká republika by ráda s Maďarskem v této oblasti spolupracovala,“ řekl hradní mluvčí.

Orbán se sešel také s premiérem Andrejem Babišem (ANO), s předsedy obou komor Parlamentu a s kardinálem Dominikem Dukou. Ministr zahraničí Tomáš Petříček (ČSSD) se jednání nezúčastnil, v době Orbánovy návštěvy je v Polsku. Maďarský premiér s českými politiky jednal o hospodářské spolupráci a o evropské politice. S Babišem si mimo jiné potvrdili shodnou pozici v migrační problematice, tedy odmítání kvót na rozdělování uprchlíků a snahu řešit problém už v zemích, odkud migranti přicházejí. 

V dalším Tweetu Jiří Ovčáček zveřejnil fotografii z celé schůzky.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…