Zeman si znovu přemázl Babišem svoje bačkory, soudí Ondřej Neff

12.07.2019 9:14

Publicista Ondřej Neff se na Neviditelném psu znovu vrátil k několik týdnů trvající politické krizi, ve které si premiér Andrej Babiš (ANO) není schopen na Miloši Zemanovi vynutit personální změny ve vládě, ačkoli před Sněmovnou nese za svou vládu odpovědnost on, zatímco prezident nenese podle Ústavy odpovědnost vůbec za nic. Neff má za to, že si Zeman z Babiše dělá hadr na boty.

Zeman si znovu přemázl Babišem svoje bačkory, soudí Ondřej Neff
Foto: wikipedia.org
Popisek: Ondřej Neff

„Ve čtvrtek odpoledne si Zeman znovu přemázl Babišem svoje bačkory. Ministerský předseda se vydal na Hrad, aby tam uctivě požádal prezidenta, aby byl tak laskav a zachoval se tak, jak mu předepisuje Ústava, a podepsal odvolání ministra kultury Staňka. Přesně podle očekávání prezident ministerského předsedu vykopl z kanceláře,“ napsal Ondřej Neff na úvod svého komentáře.

Babiš je podle něj schopný člověk, jinak by nevybudoval Agrofert a nestal by se druhým nejbohatším Čechem. Nabízí se tedy otázka, proč prezidentovi ustupuje. Neff má za to, že předseda vlády věří, že sociální demokraté budou ještě větší slaboši než on sám a z vlády nakonec neodejdou.

Tato sázka podle Neffa nemusí vyjít, ale stále vyjít může. Jan Hamáček může odpovědnost ze svých ramenou přesunout tím, že vypíše další stranické referendum na téma, zda má ČSSD zůstat ve vládě.

Vláda pak bude pravděpodobně pokračovat dál. Pro Česko to prý nic moc zásadního znamenat nebude, protože Babišova vláda je podle Neffa jen vládou udržovací a neudělala nic zásadního. Podle spisovatele to lze totiž říci prakticky o všech vládách s výjimkou vlády Mirka Topolánka, která zkusila Českou republiku vylepšit alespoň v oblasti e-governmentu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…