Zeman sliboval a jak to dopadlo. Komentátor Honzejk chválí Jaroslava Kuberu

22.07.2017 15:25

Komentátor Hospodářských novin je rád, že senátor Jaroslav Kubera z ODS získal potřebnou podporu zákonodárců a bude moct vstoupit do boje o Hrad. Známý kuřák, obhájce svobody jednotlivce a dlouholetý primátor Teplic sice zatím definitivně nepotvrdil, že bude bojovat o post hlavy státu, ale bylo by dobře, kdyby to jako jasný kandidát demokratické strany udělal.

Zeman sliboval a jak to dopadlo. Komentátor Honzejk chválí Jaroslava Kuberu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Senátor Jaroslav Kubera

Český politický systém stojí na politických stranách, ale prezident Miloš Zeman od počátku tvrdil, že bude nadstranickým prezidentem všech deseti milionů občanů a teď se za něj pěkných pár milionů Čechů, Moravanů a Slezanů stydí.

„Jak dopadla hra Miloše Zemana na prezidenta dolních 10 milionů, to víme. Minimálně polovina z oněch 10 milionů se za něj teď upřímně stydí,“ napsal doslova Honzejk v komentáři pro Český rozhlas.

Svou nadstranickostí se dnes ohánějí i Michal Horáček a Jiří Drahoš. Horáček zdůrazňuje, že si celou svou kampaň hradí sám a pak nebude nikomu za nic zavázán. Stejně tak zdůrazňuje, že nestojí o podporu politických stran. Profesor Jiří Drahoš sice za podporu politických stran děkuje, ale také se k ní staví rezervovaně.

Český politický systém přitom stojí na politických stranách a není nic špatného na tom, když do boje o Hrad vstoupí jasně politicky vyprofilovaný politický kandidát. Ti kandidáti, kteří tvrdí, že budou nadstraničtí, ve skutečnosti také mají nějaké politické názory, jen je zatím tají. Možná se není co divit, když si vzpomeneme, jak tristně skončili prezidentští kandidáti v roce 2013. Tehdejší kandidát ODS senátor Přemysl Sobotka nedokázal získat ani tři procenta hlasů voličů.

„Jestliže nyní přichází ODS s Jaroslavem Kuberou, lze ji pochválit za odvahu. Říká tím jasně: Jsme sebevědomá politická strana, s jasným programem, jasným ideovým zakotvením a máme osobnost, kterou můžeme v přímé volbě nabídnout. Vůbec tady nejde o to, jakou politiku ODS prosazuje a že se řadě lidí tato politika může, jemně řečeno, nelíbit,“ uzavírá svůj text komentátor. 

Celý komentář naleznete zde

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…