Zeman to schytal od europoslance. A nejen za projev

26.12.2013 15:30

Europoslanec za ODS Ivo Strejček se pustil do prezidenta Miloše Zemana kvůli jeho vánočnímu projevu. Podle něho byl sebestředný, prázdný, bezobsažný a povrchní a nepokusil se v něm o nic kromě vlastní obhajoby.

Zeman to schytal od europoslance. A nejen za projev
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ivo Strejček

„Zemanovo poselství nebylo ničím jiným než pokusem o inventuru svého pobytu na Pražském hradě a, ano, vládnutí. Miloš Zeman tak i nadále využívá příležitosti, kterou mu dala přímá volba hlavy státu, k tomu, aby i nadále přeformátovával parlamentní demokracii v ČR na kvaziprezidentský politický systém,“ myslí si Strejček.

Zeman mluvil o své závislosti na cigaretách

„Prezident se pokusil bilancovat výsledky svých volebních slibů, nevyužil čas k popisu stavu české společnosti, nenabídnul vlastní výklad toho, proč a jak se česká společnost k dnešnímu stavu dopracovala, co z toho (podle něho) plyne a jaké jsou jeho výhledy do roku, jenž nás čeká. Namísto toho jsme se dozvěděli, že se několikrát neúspěšně pokusil zbavit závislosti na cigaretách, že nad Pražským hradem vlaje konečně vlajka EU, že se pan prezident snažil zlepšit čerpání tzv. evropských fondů či jeho rozhodnutí neudělit žádnou amnestii a zbavit se rozhodování o tzv. prezidentských milostech (já tvrdím z vlastní pohodlnosti),“ vytýká mu europoslanec.

A dodává: „V kontextu vážných hospodářských a politických problémů země, v souvislostech s nepřehlednou a nestabilní situací ekonomickou a sociální v nejbližším okolí České republiky, považuji Vánoční poselství Miloše Zemana za sebestředné, prázdné, bezobsažné a povrchní,“ píše Strejček.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: lze

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…