Zeman už se neprojde. Brady! Topolánek si sedl před kameru. A jelo to

08.01.2020 15:15

Bývalý předseda vlády Mirek Topolánek opět glosoval ve své Topol show uplynulé dění. Vyjádřil se tak kupříkladu k novoročním projevům, investičnímu plánu premiéra Andreje Babiše (ANO), německé písničce o babičce, která je „ekologickou sviní“, či k možné přípravě vrchní státní zástupkyně Lenky Bradáčové na její prezidentskou kampaň. A titul „Pitomec na konec“ si dnes odnesl ministr kultury Lubomír Zaorálek (ČSSD) za svá slova k zahraničnímu dění.

Zeman už se neprojde. Brady! Topolánek si sedl před kameru. A jelo to
Foto: Vít Hassan
Popisek: Mirek Topolánek

Anketa

Kdyby Milion chvilek uspořádal akci kousek od vašeho domu, co byste udělali?

hlasovalo: 30131 lidí
Topolánek úvod své show věnoval projevům, kterými nás zásobili politici na přelomu roku. Prezident Miloš Zeman měl být podle Topolánka ve svém vánočním poselství předvídatelný a premiér Andrej Babiš (ANO) pak měl oplývat samochválou. Předsedové obou komor Parlamentu projev měli podle Topolánka zbytečně. „Kdo neměl projev, jako by neexistoval. Scházel jen Kajínek,“ glosoval.

Navrhl též, aby příští rok politici zkusili náhodně vylosovat nějakého českého občana, který by přednesl svůj projev. „Jediným rizikem je, že by mohl být ze všech nejlepší,“ komentoval.

Došlo i na premiérova slova, abychom si představili, že je Harry Potter. „Představte si, že bych byl Harry Potter, měl kouzelnou hůlku a proměnil ty projekty teď ve skutečnost. Stali bychom se okamžitě druhým Švýcarskem,“ řekl Babiš ve svém projevu v novém roce. „Četl jsi špatně. Harry nikdy nekouzlil, aby získal moc a škodil. To byl jiný čaroděj – jmenoval se Voldemort,“ vzkázal bývalý ministerský předseda svému současnému nástupci.

Celý díl Topol show můžete zhlédnout zde:



Pokračoval s glosou, že v Novém Městě na Moravě je nová ulice pojmenovaná po židovské rodině Bradyových. „To už se asi milovník Vysočiny Miloš Zeman neprojde,“ řekl a narážel na to, že zdejším starostou je v současné době Michal Šmarda (ČSSD).

Jméno jediného člena novoměstské židovské rodiny, kterému se podařilo přežít holokaust, Jiřího Bradyho, se dostalo do povědomí lidí v celé České republice v souvislosti s nechvalně známou aférou, kdy mu Hrad odepřel řád Tomáše Garrigua Masaryka. Jiří Brady v roce 1949 po návratu z koncentračního tábora emigroval a od roku 1951 žil v Kanadě v Torontu. Michal Šmarda (ČSSD) se zase dostal do povědomí, když byl v létě navrhovaný do funkce ministra kultury. Prezident jej však odmítal jmenovat, což vyústilo v krizi ve vládní koalici ANO s ČSSD.

Topolánek za „vytočení“ premiéra a prezidenta dal Šmardovi palec nahoru.

A k premiérovi a jeho vládě se vrátil i se slovy, že o tom, že slýchává, že není na investice, jelikož již „všechno utratil (bývalý ministr financí) Kalousek s Topolánkem“. Topolánek říká, že už jen čeká, až se do veřejných financí zavede princip letadla.

A pokračoval s poohlédnutím k našim německým sousedům, kde rozbouřila ostré diskuse „písnička o babičce, která je ekologickou sviní, protože jezdí esuvéčkem a jí maso“. Tu odvysílala veřejnoprávní televize WDR.

Topolánek poukázal, že šlo o hodně nepodařenou satiru, která rozeštvala tamější generace. „Začínám to brát osobně,“ dodal.

Mirek Topolánek

  • BPP
  • Kandidát na prezidenta v roce 2018
  • mimo zastupitelskou funkci

Pozastavil se též nad tím, že vrchní státní zástupkyně Lenka Bradáčová nechala Davidu Rathovi sebrat ve vězení jeho vlastní zdravotní matraci doporučenou lékařem. Poukázal, že to je možná již začátek prezidentské kampaně Bradáčové, když to řeší jakožto „justiční prioritu“.

Topolánkovi se měly dostat do ruky sirky s logem Evropské unie. „Skutečně jsou bezpečné,“ pochválil si satiricky a dodal, že tomu tak je, jelikož nehoří. „Hned se cítím bezpečněji. Nože jsou ostré? Zakažme je! Zbraně střílejí? Zabavme je! Auta občas havarují? Pryč s nimi! Sirky podpalují? Vyrobme nehořlavé!“ přiložil s tím, že brzy zakážou i život, jelikož „jim“ dojde, že končí smrtí.


FOTO: Repro Topol Show

Závěrem pak okomentoval i tok dotací Českému svazu bojovníků za svobodu. Ukázalo se totiž, že peníze pro tuto instituci končily i nákupem špekáčků. Podotkl k tomu, že je potřeba z toho spolku odebrat jeho šéfa, „aparátčíka“ Jaroslava Vodičku.

A v pravidelné rubrice „Pitomec na konec“ tentokrát zvítězil ministr kultury Lubomír Zaorálek. Ten podle něj promeškal „jedinečnou šanci mlčet“ a v roli „stínového ministra zahraničí“ se u příležitosti zabití íránského generála Sulejmáního „vnořil do řitního otvoru teokratické despocie“. „Luboši, naším spojencem jsou Spojené státy, ne Írán,“ připojil ještě poznámku pro Zaorálka s tím, že tuto informaci stejně asi na svém ministerstvu nepotřebuje.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: rak

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…