Zeman v pondělí odjíždí do Francie. Bere s sebou Babiše

07.09.2014 13:07

Prezident Miloš Zeman na počátku týdne odjede se svou ženou Ivanou na oficiální návštěvu Francie. Od pondělí do středy se setká s čelnými francouzskými představiteli, především s prezidentem Françoisem Hollandem nebo předsedou vlády Manuelem Vallsem. Informoval o tom mluvčí Pražského hradu Jiří Ovčáček.

Zeman v pondělí odjíždí do Francie. Bere s sebou Babiše
Foto: Librabunda Blog
Popisek: Francouzský prezident Francois Hollande

Zeman podle programu, o kterém již ParlamentníListy.cz informovaly, do Paříže odletí v pondělí po poledni. Odpoledne se zúčastní několika pietních aktů. Nejprve si u Památníku legionářů na hřbitově Père-Lachaise připomene památku padlých československých legionářů. V těchto týdnech totiž uplynulo 100 let od založení československých dobrovolných jednotek ve Francii.

Prezident povečeří s předsedy krajanských sdružení

Následovat bude položení květin na hrob Natalije Gorbaněvské, ženy, která v srpnu 1968 s několika přáteli v Moskvě protestovala proti okupaci Československa. Prezident má také v plánu navštívit Muzeum Čestné legie. Pondělní program ukončí večerní recepce na české ambasádě v Paříži a večeře Zemana s předsedy krajanských sdružení.

Na diskusi se svým francouzským protějškem dostal Zeman hodinu

V úterý na Zemana čeká hlavní bod návštěvy, kdy se po setkání se zástupci podnikatelů a návštěvě Nadace Charlese de Gaulla potká v Elysejském paláci s francouzským protějškem Hollandem. Na rozhovor si prezidenti vyhradili asi hodinu času.

Ve středu pak český prezident posnídá s francouzským ministrem pro ekonomiku a navštíví Národní shromáždění Francouzské republiky. Zavítat chce také do sídla OECD, na oběd za generální ředitelkou UNESCO Irinou Bokovou a odpoledne na proslulý Montmartre, kde si chce prohlédnou chrám Sacré-Cœur. V podvečer se pak Zeman sejde s francouzským předsedou vlády Manuelem Vallsem.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…