Zeman vypráskal zelené teroristy a taky ČSSD. Za zradu programu

15.02.2017 12:24

Prezident Miloš Zeman zahájil dnes v sídle Královéhradeckého kraje svou třídenní návštěvu kraje. Setkal se zde se zastupiteli, zástupci příspěvkových organizací, ale i se starosty blízkých obcí.

Zeman vypráskal zelené teroristy a taky ČSSD. Za zradu programu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Miloš Zeman pronesl projev na sjezdu SPO

„Upřímnou soustrast,“ poblahopřál úvodem Zeman novému hejtmanovi Královéhradeckého kraje Jiřímu Štěpánovi (ČSSD). „Vím, co to je stát na špičce hory, kde je studený vítr, kde to klouže a lidé pod vámi se snaží vás z té špičky strhnout. Politika je nejriskantnější řemeslo na světě. Ale také nejkrásnější,“ dodal. Pochválil následně i míru nezaměstnanosti v kraji.

„Vzrostla tady reálná mzda. Ale co mě nejvíce zaujalo, tak byl růst domácích i zahraničních turistů v průměru o 20 %. Jako člověk, který sjezdil skoro celou zeměkouli, říkám s naprostým vědomím, co říkám, že žijeme v nejkrásnější zemi světa. Ale to musíte poznat až po návštěvách těch ostatních zemí,“ řekl. „Nastal čas, abychom si krásu vlastní země uvědomili a podporovali domácí turistický ruch,“ řekl.

„Církev teď dostává 2 miliardy na církevních restitucích, tak by měla opravovat alespoň to, co jí patří. Ale mohla by přispívat i na to, co jí nepatří – například na hospice,“ pochválil následně Zeman hospicovou péči v Červeném Kostelci. „V Americe umírá v hospicích 50 % lidí, u nás procenta tři. Myslím si, že je to chyba,“ sdělil Zeman.

„Snad dojde i k zákonnému vymezení hospicové péče, což problému jen a jen prospěje,“ sdělil. „Paliativní medicína je u nás zaostalá a kdykoliv se setkávám s našimi zdravotníky, tak jim říkám: Vy zapomínáte na jednu fázi našeho života – na umírání,“ podotkl Zeman.

„Průměrný plat pečovatelky se pohybuje mezi 14 a 16 tisíci hrubého. To nezachráníte ani růstem minimální mzdy, která se pohybuje kolem 11 tisíc. Mluvil jsem již o problému s ministryní Marksovou, připravuje se tedy novela zákona,“ sdělil Zeman k stížnosti jednoho z přítomných ohledně nízkých mezd pracovníků.

Prezident se následně pustil i do ČSSD. „Sociální demokracie měla ve svém volebním programu zachování hospitalizačních poplatků. Naprosto zbytečně tento bod pustila a tím zdravotnictví přišlo o 2 miliardy korun ročně, které by se mohly věnovat na zlepšení platové úrovně, ne lékařů, ale sester a zejména právě pečovatelek v této oblasti. Je tady také ještě jeden dopad, že se neplatí hospitalizační poplatky. Řada vděčných potomků zde umísťuje své rodiče, neboť ušetří,“ podotkl.

Závěrem se pak vyjádřil k problémům nejen při výstavbách komunikací. „Zelení teroristé jsou schopni sabotovat celou řadu inženýských staveb, neboť jim zákon dává tu možnost. A to je třeba odstranit. Nechci šířit pomluvu, že některé takové organizace vymáhají výpalné a vyhrožují žalobou, pokud nedostanou sponzorský dar,“ uzavřel předtím, než se podepsal do pamětní knihy a převzal dary. Zároveň předal hejtmanovi produkty z lánské obory.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…