Zeman „zařízl“ Lipavského. A Železný z ČT se neudržel, muselo to ven

11.12.2021 7:26 | Zprávy

K rozhodnutí prezidenta Miloše Zemana nejmenovat pirátského kandidáta Jana Lipavského ministrem zahraničí se již vyjádřil také moderátor České televize Jakub Železný. Zdali je Lipavského kvalifikace nedostatečná na to, aby mohl řídit českou diplomacii, se moderátor zamyslel se vzpomínkou na dočasné vedení resortu ministrem vnitra v demisi Janem Hamáčkem (ČSSD). Lipavský na rozdíl od Jana Hamáčka VŠ vzdělání má, napsal moderátor. Při diskusi o kvalifikaci ukázal také směrem k Hradu.

Zeman „zařízl“ Lipavského. A Železný z ČT se neudržel, muselo to ven
Foto: Reprofoto: ČT24
Popisek: Jakub Železný.

Prezident Miloš Zeman ve svém pátečním prohlášení vysvětloval rozhodnutí nejmenovat Lipavského ministrem některými názory kandidáta, které jsou dle Zemana v rozporu s programovým prohlášením nové vlády a připomněl i veřejně pronesený návrh kandidáta, aby se příští Sudetoněmecké dny konaly na území České republiky.

Kromě toho má být problémem i Lipavského nízká kvalifikace. „Na rozdíl od ostatních kandidátů pan Lipavský absolvoval pouze bakalářské studium a podle týdeníku Euro jeho závěrečná bakalářská práce byla hodnocena nejhorší možnou známkou,“ uvedl prezident.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: rak

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

Jak zabránit Číně, aby o nás sbírala citlivá data?

Podle mě také není problém jen v Číně, ale dnes už téměř neexistuje nic jako soukromý. I třeba EU dost šťourá do soukromý lidí - většinou to vydává za dobrý úmysl a možná to i dobře myslí, ale je to potřeba? Co vím, tak třeba chtěla mít možnost sledovat i soukromou korespondenci lidí na internetu at...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

17:40 Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

Předsedkyně Evropské komise (EK) Ursula von der Leyenová s českou nominací ministra průmyslu a obcho…