Zemanovci prý dali v kampani TOP 09 nejméně pět milionů korun

02.11.2013 6:30

Předčasné volby jsou za námi a strany sčítají, kolik je předvolební boj stál. Některé z nich mají transparentní účty, takže lze patřičné údaje poměrně snadno získat. Takovou stranou je i TOP 09, která tvrdí, že jejím největším sponzorem byla vlastně SPOZ. Jak je to možné? O tom informuje sobotní MF Dnes.

Zemanovci prý dali v kampani TOP 09 nejméně pět milionů korun
Foto: Hans Štembera
Popisek: Potrhaný volební plakát SPOZ

Ve skutečnosti se jedná o svého druhu politický humor. „Zemanovci totiž ve své předvolební kampani vsadili na slogan `zastavili jsme Kalouska` a oblepili jím celou republiku. Jenže jakoukoli zmínku o svém místopředsedovi a někdejším ministrovi financí chápe TOP 09 jako stranickou kampaň. A v tom případě nesmí chybět v nákladech partaje,“ píše deník.

Za tyto billboardy museli podle odhadu „topkařů“ zemanovci zaplatit alespoň pět milionů korun. A SPOZ zařadili mezi své dárce. Vladimír Kruliš ze SPOZ k tomu poznamenává, že jejich stranu nikdo z TOP 09 nekontaktoval a považuje to spíše za legrácku. Zatím prý neví, kolik přesně strana za billboardy zaplatila. Zemanovci nakonec ve volbách získali jen 1,5 procent hlasů, takže utrpěli absolutní volební porážku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…