Zemanovi je buřt, co o něm napíšou LN, soudí komentátor. A přidal radu prezidentovým oponentům

09.05.2015 17:16

Nad neutuchajícími útoky hlavy státu na Ferdinanda Peroutku nebo na akademickou obec se v dnešních Lidových novinách zamýšlí komentátor listu Petr Kamberský. Připouští, že i když tyto útoky značnou část publika unavují či spíše znechucují, v naprosté většině případů Miloš Zeman ví, co dělá. „Jde přímo za svým cílem, mluví přímo ke svým voličům a je mu buřt, co o něm napíšou Lidové noviny,“ přiznává.

Zemanovi je buřt, co o něm napíšou LN, soudí komentátor. A přidal radu prezidentovým oponentům
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident ČR Miloš Zeman

Chceme-li totiž Zemanovi porozumět a správně ho hodnotit, je třeba rozumět tomu, co Miloš Zeman dělá dobře, v čem je jedinečný, v čem se jeho dovednosti pohybují na hraně skutečného mistrovství.

Podle Kamberského Zeman pečlivě, promyšleně a soustředěně útočí na třídy a skupiny, které si mu dovolí oponovat. Například na novináře či na právníky. Zemanův záměr je zcela zřetelný. „Přesvědčuje tak své voliče, že jeho kritici jsou nevěrohodní nikoli v argumentu, ale v principu. Pokud jsou jeho protivníci nevěrohodní dlouhodobě a z podstaty, nemusí se namáhat s vyvracením jejich argumentů,“ píše komentátor s tím, že pak Zemanův volič buď dá svému prezidentovi za pravdu, nebo v tom horším případě si řekne „kdo ví, jak to vlastně je“.

Zemanovi stačí, když jeho bonmoty trefí náladu těch, kteří se nezdržují dlouhým čtením

Zeman prý také jako první pochopil, že se může úplně vykašlat na to, co o něm píší v analýzách seriózní média. „Stačí mu, aby jeho bonmoty trefily náladu těch, kteří se žádným dlouhým čtením nezdržují. A těch vždy byla a bude většina,“ podotkl Kamberský. A v této souvislosti citoval Zemanův výrok z počátku devadesátých let: „Jeden bonmot o spálené zemi je stokrát účinnější než deset novinových článků.“

Jediná naděje Zemanových oponentů je prý skryta v samotném Zemanovi. „Je nestřídmý a nekontroluje se. Takže občas hrubě přešlápne a provede něco, co i jeho voliče irituje – jako bylo potácení u korunovačních klenotů nebo „pasy“ v nedělním rozhlase,“ dodal komentátor s tím, že po každém takovém prezidentově chybném kroku jeho popularita prudce poklesla, aby pak dlouhé měsíce zase nezadržitelně stoupala.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…