Zemřel exšéf vysílací rady Martin Muchka. A ódésák Štěpánek sepsal výčitku Špidlovi

27.07.2014 15:05

Publicista, rocker a občanskodemokratický rebel Petr Štěpánek přinesl smutnou zprávu. Dne 16. července tohoto roku ve věku nedožitých 74 let náhle zemřel Martin Muchka, bývalý předseda Rady pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV), napsal na svém webu. Posteskl si, že tento muž se již nedočká satisfakce. A obul se do expremiéra Vladimíra Špidly.

Zemřel exšéf vysílací rady Martin Muchka. A ódésák Štěpánek sepsal výčitku Špidlovi
Foto: Archiv PŠ
Popisek: Petr Štěpánek, politický glosátor a hudebník

V roce 2003 bylo odvoláno šest členů RRTV včetně předsedy Muchky a tehdejšího místopředsedy Štěpánka. Na první výročí tohoto odvolání napsal dnes již zesnulý ředitel RRTV otevřený dopis tehdejšímu premiérovi Vladimíru Špidlovi. Právě on a jeho koaliční poslanci stáli za odvoláním šestice členů.

Znovu nám vládnou hanební politici, poznamenává Štěpánek

„Jako hlavní důvod k odvolání RRTV byla uváděna zodpovědnost za prohru v arbitráži s CME. Dopis náměstka ministra financí, který toto obvinění vyvrací a potvrzuje správnost postupu RRTV, nese shodou okolností rovněž datum 4. 4. 2003,“ napsal v roce 2004 muž, který již není mezi námi. Pozastavil se ale nad dalšími údajnými důvody ke svému odvolání. Radním bylo např. vyčteno, že neznají vlastníky soukromých celoplošných televizí. Ty ale neznali ani noví členové rady. Věděli totiž jen to, co jim umožnil zákon.

Petr Štěpánek k tomu poznamenává, že bývalý premiér Špidla na dopis nikdy neodpověděl. To ale nic nemění na tom, že rada byla obměněna podle přání koalice a politici tak mohli být spokojeni. A dnes titíž politici vládnou znovu. Vladimír Špidla je šéfem poradců současného premiéra Bohuslava Sobotky. Ten byl tehdy ministrem financí a nechal vyplatit deset miliard korun za prohranou arbitráž se společností CME.

„Milý Martine, od hanebných politiků ses satisfakce nedočkal. Ale my, tví kolegové a přátelé, na Tebe vždy budeme vzpomínat v dobrém!“ uzavřel svou kritiku Vladimíra Špidly a Bohuslava Sobotky Štěpánek.

  • Uvedený dopis a původní text ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Lidé ani netuší, v jakém jsme průšvihu. Rusko vyhraje a Evropu to bude bolet.“ Profesor vážně

10:30 „Lidé ani netuší, v jakém jsme průšvihu. Rusko vyhraje a Evropu to bude bolet.“ Profesor vážně

V podcastu Reinvent The Money promluvil známý americký politolog, profesor Mearsheimer. Jeho slova o…