Žhavý masakr na severu Afriky: V kontejneru se udusilo 60 lidí. Nahnali je tam vládní vojáci

13.03.2016 8:48

Amnesty International zveřejnila hrůznou zprávu. V Jižním Súdánu se v jednom kontejneru v horku udusilo na šedesát mužů a chlapců. Nahnaly je do něj vládní jednotky. Amnesty International tvrdí, že jde o válečný zločin, ale krutostí se dopouští jak tamní vláda, tak povstalci. Zprávu přinesl server britského deníku The Guardian.

Žhavý masakr na severu Afriky: V kontejneru se udusilo 60 lidí. Nahnali je tam vládní vojáci
Foto: thinkstock.com
Popisek: Uprchlík z Afriky, ilustrační foto

V Jižním Súdánu došlo k masakru více než šesti desítek mužů a chlapců. Podle lidskoprávní organizace za něj nesou odpovědnost vládní vojáci. „Záměrné udušení více než šesti desítek mužů a chlapců, kteří byli vehnáni do rozpáleného kontejneru v Jižním Súdánu, je válečnýn zločinem,“ napsala v pátek Amnesty International. Pachatelé tohoto zločinu musí být dopadeni a potrestáni. K masakru došlo ve městě Leer, kde žijí především křesťané.

Text v angličtině najdete zde

Amnesty International se ve zprávě odvolává na 23 svědků. Než se dotyční udusili a v podstatě uvařili v horku, bušili podle svědků do stěn kontejneru a chtěli se dostat ven.

K dokreslení celé situace je třeba dodat, že Jižní Súdán vyhlásil nezávislost v roce 2011, ale v roce 2013 v zemi vypukla občanská válka. Jde především o střety různých etnických skupin. Masakrů se podle AI dopouštějí jak vládní vojáci, tak povstalci. Své sektory čistí od nepřátel.

reklama

autor: mp

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Proboha! Fiala že není ukrajinský premiér? V USA jdou za ním titulky... Padlo po Bidenovi

18:13 Proboha! Fiala že není ukrajinský premiér? V USA jdou za ním titulky... Padlo po Bidenovi

Schůzka Petra Fialy s americkým prezidentem Joe Bidenem ani nevypadá, že byl v Bílém domě přijat pře…