Židáci vládnou Ukrajině, udeřila Nadija Savčenková

29.03.2017 20:08

Slavná ukrajinská pilotka a politička Nadija Savčenková poskytla rozhovor ukrajinské televizi 112, v němž si postěžovala, že až příliš mnoho moci na Ukrajině získávají v poslední době Židé.

Židáci vládnou Ukrajině, udeřila Nadija Savčenková
Foto: Hans Štembera
Popisek: Na pozvání europoslance Pavla Svobody přijela do České republiky ukrajinská politička a bývalá vojenská pilotka Nadija Savčenková

Ukrajinská pilotka a poslankyně se v rozhovoru pro ukrajinskou televizi 112 vymezila proti Židům, resp. proti „židákům“. S odvoláním na zahraniční zdroj o tom české čtenáře informoval portál Židovský tiskový a informační servis, přičemž zvlášť upozornil na to, že Savčenková v rozhovoru použila právě termín, jejž by bylo možné přeložit jako „židáci“.

„Nemám nic proti Židům, nemám ráda židáky,“ řekla v televizi s tím, že „Židé na Ukrajině disponují 80 % moci, zatímco tvoří jen 2 % jejích obyvatel“.

Celý článek naleznete zde.

Poukázala také na to, že současný ukrajinský předseda vlády Vladimir Grojsman je židovského původu. O židovských předcích mluvila také u ukrajinského prezidenta Petra Porošenka. „Vskutku, část vládnoucího establishmentu na Ukrajině nemá vcelku ukrajinskou krev a o tom musíme mluvit a jednat,“ řekla také Savčenková o něco dříve v rozhovoru pro televizi OneNews.

Poněkud pikantní na celé kauze je, že Savčenkovou, která byla dlouho vězněna v Ruské federaci, obhajoval advokát se židovskými kořeny Mark Feigin. Ten mimo jiné poukázal na to, že kvůli pomoci, kterou poskytoval Savčenkové, čelil nátlaku ze strany ruských úřadů.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: mp

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

Důchodová reforma

Tvrdíte, o důchodové reformě jednáte i s laickou veřejností. Jak? Kde? Jsem si ničeho takového nevšiml. A myslíte, že má smysl schvalovat něco, na čem se aspoň z větší části neshodnete s opozicí? K čemu reforma, kterou jiná vláda zase zruší, což už se stalo? Nebylo třeba chybou, že jste s opozicí ne...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vyoral natřel ODS. Co vyvedli u památníku, už bylo moc

16:10 Vyoral natřel ODS. Co vyvedli u památníku, už bylo moc

PÁTEČNÍ ZÚČTOVÁNÍ TOMÁŠE VYORALA – „Outfit soudružky Černochové, jakkoliv nevhodný pro danou chvíli,…