Zimola se rázně zastal vyhazovaného ministra Němečka. A naznačil, že Sobotka kšeftaří

15.11.2016 9:01

Podle jihočeského hejtmana Jiřího Zimoly chce premiér Bohuslav Sobotka výměnou ministrů získat podporu pražské sociální demokracie na březnovém sjezdu. Zimola to naznačil v rozhovoru, který zveřejnil server Novinky.cz.

Zimola se rázně zastal vyhazovaného ministra Němečka. A naznačil, že Sobotka kšeftaří
Foto: Jihočeský kraj
Popisek: Hejtman Jihočeského kraje Jiří Zimola a ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová.

Podle Zimoly je výměna ministra zdravotnictví Svatopluka Němečka za ředitele motolské nemocnice Miloslava Ludvíka špatné řešení, byť na něj premiér právo má. „Ale nepředstavuji si, že Míla Ludvík, při všech jeho profesních zkušenostech a kvalitách, dokáže obrátit sestupný trend soc. dem. a přiblížit nás třicetiprocentním ziskům,“ uvedl Zimola.

Celý text je ZDE

Poukázal na to, že Němeček dokáže tvrdě oponovat Andreji Babišovi a ani na sjezdu Lékařské komory proti němu nebyly vznášeny výtky. „Něco sociální demokracii přinesl. Nemůžu se zbavit dojmu, že za jeho odvoláním je něco jiného než snaha nastartovat sociální demokracii,“ konstatoval Zimola.

Řekl také, že zná Ludvíka jako odborníka a dlouholetého ředitele nemocnice Motol. „Ale neznám ho jako člověka, který dokáže autenticky přibližovat sociálnědemokratické myšlenky. Chci věřit, že ano. To není můj útok proti Mílovi Ludvíkovi a jeho kvalitám. Jen si pokládám otázku, proč to předseda sociální demokracie udělal, nakolik to byla snaha dát novou krev do ministerstev a nakolik to byl chladný kalkul, který nyní nikdo nechápeme a který se projeví za čtyři měsíce,“ uvedl Zimola. Server upozornil, že právě v březnu má ČSSD volební sjezd.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ewa Farna zazpívá v Kolíně na náměstí. Dostane za to 617 584 korun

10:50 Ewa Farna zazpívá v Kolíně na náměstí. Dostane za to 617 584 korun

ParlamentníListy.cz si v posledních týdnech všímají řady smluv, které přibývají ve veřejných registr…