Život je holt o penězích. Takto se bude propouštět a šetřit v ODS

19.11.2013 7:10

ODS je po nejhorším volebním výsledku v historii nucena se přizpůsobit realitě, že jí výrazně klesnou příjmy. Ztráty za příspěvky na poslanecké mandáty se počítají ve stamilionech a strana si proto již nebude moci dovolit živit rozsáhlý aparát. Chystá se velké propouštění v administrativě. Na stěhování sídla do levnějších prostor, o němž se také mluvilo, však nejspíš nakonec nedojde.

Život je holt o penězích. Takto se bude propouštět a šetřit v ODS
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jan Zahradil, Martin Kuba, Miroslava Němcová a Bohuslav Svoboda

Za hlasy voličů letos ODS podle Lidových novin dostala o třináct milionů méně než před třemi lety. Pravidelný roční příspěvek za získané poslanecké mandáty nebude činit 45 milionů, ale jenom 14. Celkem se bude muset kdysi největší pravicová strana v následujících čtyřech letech uskromnit asi o 200 milionů. Vedení strany se proto rychle musí rozhodnout, jak ušetřit.

Jasno má být do konce roku, již teď však začíná být zřejmé, jak bude restrukturalizace stranické administrativy vypadat. Mají se propouštět manažeři v regionech, počet míst v centrále strany se má seškrtat rovnou na polovinu. „To víte, život je o penězích, o ničem jiném,“ řekl k tomu Lidovým novinám Přemysl Sobotka, místopředseda Senátu a šéf strany v Libereckém kraji. Jeden z nejmenších regionů doposud zaměstnával tři manažery, teď by měl být jeden propuštěn.

Nové fotky z ODS:

Jiří Pospíšil, předseda plzeňské krajské organizace, k tomu dodal, že strana se ziskem sedm procent prostě neutáhne manažerskou síť, budovanou na zisk třicet procent.

Strana ale nakonec neplánuje stěhování centrály z pankrácké budovy nazývané Albatros, o kterém se také uvažovalo. Podle úřadujícího předsedy Martina Kuby se však uvažuje, zda si po redukci osazenstva bude dále pronajímat prostory v dosavadním rozsahu. Strana by prý mohla „pustit“ až polovinu kanceláří.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Ing. Tomáš Czernin byl položen dotaz

Válka na Ukrajině

Pane senátore, opravdu věříte tomu, že má Ukrajina šanci Rusko porazit, a že ji USA a ostatní budou podporovat do nekonečna? Nechápejte mě špatně, přeji si, aby Ukrajina Rusko porazila, ale myslím, že je to dost nereálná vize. A co mě ještě na vašem komentáři zarazilo je, že v něm vůbec nepíšete o m...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Eva Holubová je „strašně ráda“. Kvůli Danuši Nerudové

14:25 Eva Holubová je „strašně ráda“. Kvůli Danuši Nerudové

Naprosto křišťálová čistota, odvážní a erudovaní. Herečka Eva Holubová se rozplývala nad eurokandidá…