Zkorumpovaná pakáž, zopakoval Babiš. Se stížnostmi na Českou televizi neuspěl

16.06.2017 17:23

Rada České televize smetla ze stolu stížnost Andrej Babiše na pořad Reportéři ČT. Šéf hnutí ANO si stěžoval na reportáž o korunových dluhopisech, které jako majitel Agrofertu vydal a posléze jako občan Babiš koupil. Reportéři zkoumali, zda měl Babiš na nákup dluhopisů celkově za miliardu a půl dost peněz. Šéf hnutí ANO se reportérům „odvděčil“ tím, že je označil za „zkorumpovanou pakáž“.

Zkorumpovaná pakáž, zopakoval Babiš. Se stížnostmi na Českou televizi neuspěl
Foto: archiv ČT
Popisek: Novinář a spisovatel Marek Wollner

Babiš si stěžoval, že proti němu pořad Reportéři ČT vede kampaň, jeho tvůrce označil za „zkorumpovanou pakáž“. Předseda Rady ČT Jan Beddář se však proti tomuto tvrzení ohradil. „Česká televize nevede žádnou kampaň proti panu Babišovi, není to žádná cílená kampaň proti jednomu člověku. Nic takového Česká televize nedělá,“ sdělil serveru Lidovky.cz.

Babiše prý výrok ani moc nepřekvapil. Poukázal na to, že členy Rady ČT volí Poslanecká sněmovna, takže slouží politikům. Jen už nedodal, že hnutí ANO má druhý nejsilnější poslanecký klub v Poslanecké sněmovně, takže také může nominovat své kandidáty a mít vliv na složení Rady ČT.

Místo toho Babiš zopakoval slova „o zkorumpované pakáži“. „Pro mě to končí a pan Wollner je pro mě zkorumpovaná pakáž. To platí, jak jsem to řekl,“ uvedl šéf ANO.

Česká televize Babiše vyzvala, ať svá tvrzení doloží, nebo ať se omluví. Dramaturg a moderátor pořadu Marek Wollner prozradil, že Babiš už obdržel od ČT předžalobní výzvu a pokud na ni nezareaguje, může dojít i na soud.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…