Zlá slova o Pekarové. Padlo, co by měla udělat s průzkumem

11.05.2022 18:47

Komentátorka Karolina Stonjeková se ve svém pořadu na XTV vyjádřila k aktuálním otázkám. Mimo jiné hovořila například o tom, že Evropská komise udělila výjimku – mimo jiné Česku – z embarga na ruskou ropu. „Jak byla velkolepá prohlášení, že nebudeme Putinovi financovat jeho válku, tak budeme Putinovi financovat to, co on uzná za vhodné, ještě další dva roky. To krásně ukazuje to klasické české politické pozérství. Politické pozérství v praxi,“ uvedla.

Zlá slova o Pekarové. Padlo, co by měla udělat s průzkumem
Foto: Repro YouTube
Popisek: Karolina Stonjeková

„V posledních dnech byla celá řada zajímavých informací a mně zvlášť utkvěla v paměti jedna. Na jednom zpravodajském portálu jsem si přečetla, že lidé přestali chodit za kulturou. Tak jsem o tom chvilku přemýšlela a dospěla jsem k názoru, že za to můžeme tady my v XTV, protože tím, že vám tady servírujeme vysoce kulturně hodnotné pořady čtyřikrát v týdnu, tak to kulturní vyžití máte tady s námi a nemáte čas ani energii se vybíjet někde jinde,“ poznamenala Stonjeková.

Následně se pak Stonjeková vyjádřila k otázce, co říká na to, že se Praha chystá odebrat čestné občanství sovětskému maršálu Ivanu Koněvovi. „Toto je klasika v našich zeměpisných šířkách. Ostatně už jsem tady jednou citovala hezkou písničku od Jarka Nohavici, který si v tomto směru také v poslední době zažívá svoje: a pak se omluvíme, pomníky postavíme a hlavy ozdobíme. Občas se ty hlavy zdobí, občas se bourají, občas se přejmenovávají ulice, pojmenovávají se nanovo, odebírají se čestná občanství. Já si o těchto tanečcích myslím svoje. Na druhou stranu je hezké, že má pan primátor Hřib pocit, že už má v té Praze všechno vymazlené a hezky splněné, že se může zabývat takovými věcmi,“ rýpla si Stonjeková.

„Nevím, jestli jste také zaregistrovali zprávu, že Evropská komise udělila České republice, Slovensku a Maďarsku výjimku z embarga na ruskou ropu. A to až do poloviny roku 2024. To je přece zajímavá informace ve světle těch postů na sociálních sítích, kde se politici trumfovali v prohlášeních o tom, jak ropu a plyn od agresora ne a jak radši drahou ropu než ruskou ropu, nebo žádnou ropu než ruskou ropu. A jak přece nemůžeme Putinovi financovat jeho válku prostřednictvím toho, že bychom od něj kupovali ropu a plyn. A najednou Petr Fiala požádá o výjimku až do poloviny roku 2024. Ještě dva roky... Jak byla velkolepá prohlášení, že nebudeme Putinovi financovat jeho válku, tak budeme Putinovi financovat to, co on uzná za vhodné ještě další dva roky. To krásně ukazuje to klasické české politické pozérství. Politické pozérství v praxi,“ okomentovala Stonjeková. Jsou to podle ní přesně ty rozdíly mezi slovy, která se píšou na sociálních sítích, a realitou. 

„Možná jste zaznamenali i rozhovor s vládním zmocněncem pro energetickou bezpečnost, který řekl, že odstřihnout se úplně od ruského plynu je záležitost minimálně na pět let. To je další hezký kamínek do mozaiky,“ dodala Stonjeková. „Velkohubá prohlášení je vždy dobré si hodit do nějakého konkrétního rámce a najednou vidíte, že je všechno jinak,“ dodala Stonjeková.

Dále pak hovořila také o premiéru Petru Fialovi (ODS), který se rozhodl u příležitosti Dne vítězství udělit třináct medailí Karla Kramáře. „A z těch třináct medailí pouze ve dvou případech víme, komu je udělil. Udělil je svému poradci Tomáši Pojarovi a zároveň mluvčímu vlády panu Smolkovi. To je hezký. Udělil je za cestu do Kyjeva, čímž pádem si myslím, že je jasný, kdo to vymyslel, a zároveň je hezký, že premiér dokázal ocenit toho, který to celé odkomunikoval, takže autora této myšlenky... To tajemství, kdo byl autorem této myšlenky, považuji díky udělení medaile Karla Kramáře za úspěšně vyzrazený. Zároveň je hezky vidět, že i pan premiér si je vědom toho, že ta jeho cesta měla hlavně ten komunikační a PR efekt, proto také to ocenění pro mluvčího vlády,“ zmínila Stonjeková a zdůvodnila, proč také nejsou známa další jména vyznamenaných. 

Řeč byla i o Pirátech. „Piráti nastoupili cestu Věcí veřejných a vy, kteří ještě trochu zalovíte v paměti, tak budete vědět, že to je prostě cesta do zatracení. Takže když tady často kritizuji politiky ze STAN, tak si myslím, že toto je velká zásluha STAN, že dokázali takhle geniálně Piráty vyzmizíkovat,“ řekla Stonjeková a hovořila mimo jiné i o tom, že koalice PirSTAN se už vlastně rozpadla.

Své pak Stonjeková také řekla k volebnímu modelu České televize, v němž by zvítězilo hnutí ANO s 27,5 procenta. „Dvě strany z vládní koalice, a to lidovci a topka, se nám ocitly pod hranicí pěti procent. Zvláště třeba paní Pekarová, jejíž topka je podle průzkumu asi na třech procentech, by měla být hodně obezřetná. Je předsedkyní Sněmovny, přestože je předsedkyní strany, která by v té Sněmovně ani nemusela sedět. To je možná zajímavá věc, kterou by měla mít paní Pekarová na paměti, když nám zase bude říkat ta moudra a bude říkat, že stát tady není od toho, aby o někoho pečoval, a bude nám tady vysílat nejrůznější morální poselství, tak možná by si mohla tento průzkum vyvěsit nad postýlku, třeba by ji to trošku posadilo do reálu a posadilo by ji to na nohy,“ zmínila Stonjeková.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…