Zmatený Jiří X. Doležal. Bojí se islamistů i Okamury a neví, co s tím

25.04.2019 16:12

Publicista Jiří X. Doležal se cítí poněkud zmateně. Přemýšlí, jak se na jedné straně může bát islámského radikalismu, ale současně odsuzovat Tomia Okamuru a ještě důrazněji hlásit do světa, že útočit na jiné lidi se prostě nemá, ať už se jmenují Dominik Feri (TOP 09) nebo třeba Anička Nováková. Zdá se mu to normální, ale řadě lidí ne. A Doležal by rád věděl proč. Na sociální síti Facebook se dočkal odpovědi.

Zmatený Jiří X. Doležal. Bojí se islamistů i Okamury a neví, co s tím
Foto: repro youtube.com, tan
Popisek: Jiří X. Doležal, neformálně označovaný zkratkou JXD, je český novinář, jeden z nejznámějších zastánců legalizace užívání marihuany

„Přátelé, bublino moje sociální, potřebuji ukotvení: Je opravdu tak těžko pochopitelné, že mám ZÁROVEŇ strach z islamistů a okamurovců, a ZÁROVEŇ odsuzuji fyzické násilí i protestuji proti odzbrojování občanů? Anebo jsou ty desítky lidí, co mi nadávají po článcích ‚pro Feriho‘ a ‚proti zákazu nožů‘ jenom extrémně hloupí?“ otázal se.

Aktivista Jakub Pitron Doležalovi napsal, že se nebál vyjadřovat své názory v minulosti a neměl by si z toho těžkou hlavou dělat ani dnes. „Jiří, od jaké doby řešíte, co si o vás kdo myslí? Prezentujete své názory, tak, jak jste to dělal vždycky. Jste provokativní, jste X a tak je to naprosto v pořádku. Držím vám palce do dalších let,“ popřál publicistovi.

Podnikatel Jan Čížek z hnutí Svoboda a přímá demokracie poslal Doležala za psychiatrem Ivanem Davidem, prý by mu možná pomohl. Bývalý ministr zdravotnictví za ČSSD je lídrem kandidátky SPD do květnových voleb do Evropského parlamentu. V debatě lídrů politických stran na serveru TN.cz však nevystupoval David, ale Jan Hrnčíř (SPD).

V diskusi také zaznělo, že chyba může být v tom, že se ve veřejném prostoru šíří spekulace o rasisticky motivovaném útoku na poslance nožem. Jenže pak se může ukázat, že šlo jen o útok dvou opilců. Bez rasistického pozadí a především bez nože. Ale první příběh už si žije vlastním životem.

Brněnský právník Tomáš Tyl v reakci na Doležalův status zavzpomínal na film Forrest Gump. „No tak, nevím... Den první – vidíte nože, den druhý – proříznutá karotida... A kdo Vám říká, že jste se netrefil, tak je extrémně hloupý?! Mám citovat Fotesta Gumpa nebo si to střihnete sám? A ne, nemyslím bonboniéru!“ podotkl.

Jedna z diskutujících dam Doležalovi sdělila, že by měl být objektivní. Novinář bleskově zareagoval a doporučil paní, aby se sama poranila a pak dala na sociální síť selfie.

Řada debatujících Doležalovi sdělila, že se dívají na svět podobně jako on a nevidí v tom problém.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

18:05 „Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

Rusko chystá výstavu v moskevském parku Patriot, kde vystaví ukořistěné ukrajinské tanky západní výr…