Znásilnění patnáctileté dívky, pak pokus o vraždu. Pachatelem má být Ukrajinec, sítěmi se šíří protest

10.08.2023 23:20 | Monitoring

Plzeňská policie zadržela a obvinila mladíka, který měl v úterý večer znásilnit patnáctiletou dívku a následně se ji pokusit zabít. Objevily se informace, že pachatelem měl být osmnáctiletý Ukrajinec. Na sociálních sítích se množí výzvy k vyjádření protestu.

Znásilnění patnáctileté dívky, pak pokus o vraždu. Pachatelem má být Ukrajinec, sítěmi se šíří protest
Foto: Screen Krimi Plzeň.cz
Popisek: Policie v akci v Plzni

„Ve středu ráno jsme obdrželi tak děsivou zprávu, že jsme jí v první chvíli nevěřili a považovali jsme ji za výplod něčí úchylné fantazie. Zdroj nám uvedl, že v Plzni Lobzích Ukrajinec brutálně znásilnil, pobodal a poté ještě polil nějakou kapalinou, zřejmě benzínem, teprve patnáctiletou dívku,“ píše web krimi-plzeň, který přináší místy expresivně prezentované zpravodajství o zločinnosti v západočeské metropoli.

Policie posléze potvrdila, že mladík měl dívku, se kterou se znal, vylákat na procházku kolem řeky ve čtvrti Lobzy. Pak překvapil, když zamířil do blízkého lesa. Tam jí svázal ruce, přelepil ústa a následně mělo dojít ke znásilnění.

Po uspokojení měl oběť pořezat, strčit do pytle a hodit ze srázu. Dívka si nejspíš zachránila život tím, že předstírala smrt. Podařilo se jí dostat z lesa a zavolala si záchranku.

Od lékařů byla informována policie, které se podařilo pachatele vypátrat během několika hodin. Ve čtvrtek bylo osmnáctiletému muži sděleno obvinění a rovněž byl podán návrh na jeho vzetí do vazby.

Informaci plzeňské policie doplnili novináři podrobností o jeho původu. Podle jejich informací se již po Plzni o znásilnění mezi lidmi hovoří a na sociálních sítích padají návrhy na protest proti Ukrajincům.

Podle zjištění ParlamentníchListů.cz se skutečně začínají množit výzvy ve facebookových skupinách, včetně těch radikálních.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: Jakub Vosáhlo

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:
Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Příspěvek dočasně nelze hodnotit, uživatel byl vícekrát banován. Děkujeme za slušnou a věcnou diskusi., Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseZastavmeJe , 11.08.2023 8:16:53
NENI VAM TRAPNE PRI POHLEDU NA FREKVENCI TECHTO ZASAHU DO OSOBNOSTNICH PRAV JEDNOTLIVCU????!!! Tohle je vysledek po prevzeti PL novymi majiteli, kteri slavnostne vytrubovali, jak chteji bojovat za svobodu projevu??!!!

|  12 |  0

Další články z rubriky

Migranti a infekční choroby. „Vláda se to snaží bagatelizovat.“ Profesor Beran varuje

22:15 Migranti a infekční choroby. „Vláda se to snaží bagatelizovat.“ Profesor Beran varuje

Výskyt černého kašle v ČR dosáhl svého dlouholetého maxima. Vedle zvýšeného výskytu černého kašle se…