Znáte někoho, kdo jede do válečné zóny na dovolenou, ptá se spisovatel Tománek ohledně cest Ukrajinců

09.07.2023 20:26 | Monitoring

Někteří ukrajinští uprchlíci se vrací zpátky domů. Dobrovolníci, kteří jim pomáhají, a také dopravci, už teď evidují zvýšený zájem o jízdenky jak na autobusy, tak na vlaky. Ty jsou vyprodané na několik týdnů dopředu. Řada z nich ale míří do vlasti jen na dovolenou, konstatuje se v reportáži TV Nova. A právě to komentoval spisovatel Jan Tománek, zakladatel ZdravéhoFóra.cz.

Znáte někoho, kdo jede do válečné zóny na dovolenou, ptá se spisovatel Tománek ohledně cest Ukrajinců
Foto: Archiv JT
Popisek: MgA. Jan Tománek, spisovatel, filmový režisér a výtvarník, zakladatel občanské platformy Zdravé fórum

Aktuálně je v Česku přes 325 tisíc uprchlíků z Ukrajiny. Někteří se teď alespoň přes léto chtějí podívat domů. Očekává se, že nejvíce ukrajinských uprchlíků bude odjíždět z pražského hlavního nádraží. Členka rady spolku Iniciativa Hlavák Veronika Dvorská v reportáži TV Nova uvedla, že jízdenky na vlaky i na autobusy jsou zcela vyprodané. 

„Řada z těch lidí, kteří zde jsou, sem utíkala vlastně ta dětská a střední generace, a na Ukrajině mají své staré rodiče a podobně. To znamená, že oni je nějakým způsobem potřebují také jet navštívit, pomoct jim třeba," uvedl Daniel Hůle z Člověka v tísni.

„Znáte někoho, kdo jede do válečné zóny na dovolenou? A pokud se tam nebojuje, proč jim platíme pobyt u nás? Zase se ptám pro zvídavého kamaráda, který tomu už vůbec nerozumí..." poznamenal k této reportáži na Twitteru Jan Tománek ze serveru ZdraveForum.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: vef

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Vítku, to nebylo dobrý.“ Rakušan před spaním pořádně uklouznul

10:30 „Vítku, to nebylo dobrý.“ Rakušan před spaním pořádně uklouznul

Stovky muslimů v sobotu demonstrovaly v německém Hamburku na akci svolané islamisty a za pokřiků „Al…