Znechucené mlčení a znásilnění jezevčíka. Kalousek reagoval na kritiku

13.04.2013 14:20

Odpůrce hazardu Svatopluk Bartík označil ministra financí Miroslava Kalouska za hlavu hazardní mafie. Ten pro Lidovky.cz uvedl, že k podobným výrokům raději znechuceně mlčí.

Znechucené mlčení a znásilnění jezevčíka. Kalousek reagoval na kritiku
Foto: Hans Štembera
Popisek: Schůze vlády. Na programu mimo jiné byl i výběr strategického investora do společnosti České aerolinie a.s.

Kalouskovo ministerstvo varovalo, že zrušení přechodné lhůty povolení videoterminálů může vést k arbitrážím. Ústavní soud totiž rozhodl, že obce mohou videoterminály okamžitě zrušit a nemusejí čekat až do roku 2014.

"Nikdo nemůže žádat kompenzace za něco, co způsobil protiústavní stav, byť ho vyvolalo Ministerstvo financí, v tomto případě sněmovna protiústavní částí zákona. Když soudce Výborný četl odůvodnění, jednoznačně uvedl, že České republice nehrozí arbitráž ani jednoho haléře. Pokud to Kalousek tvrdí, premiér Nečas by ho měl okamžitě odvolat. Je to důkaz toho, že Kalousek je nedílnou součástí, ne-li hlavou hazardní mafie v Česku," prohlásil v rozhovoru pro server Lidovky.cz Bartík.

¨"Kdo je pan Bartík?" reagoval ironicky z irského Dublinu, kde je na schůzce ministrů financí Evropské unie Ecofin, ministr Kalousek. "Na kolosální blbost se dá reagovat jen znechuceným mlčením," dodal. I další Bartíkovu kritiku přechází Kalousek bonmotem. "Před půl rokem jsem říkal, že se blíží doba, kdy budu obviněn i ze znásilnění jezevčíka. Zdá se, že ta doba je tady."

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

18:05 „Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

Rusko chystá výstavu v moskevském parku Patriot, kde vystaví ukořistěné ukrajinské tanky západní výr…